Bu sabah saat 09.30 sıralarında Emniyet Müdürlüğü'ne girmek isteyen 'canlı bomba' olduğu belirlenen terörist, bomba yüklü 06 E 1819 plakalı yeşil renkte otomobille Kayseri Pınarbaşı İlçe Emniyet Müdürlüğü binasına girmek istedi.


SON HAMLEYLE PATLATTI


Terörist, kapıdaki polislerin 'dur' ihtarına uymadan Emniyet Müdürlüğü bahçesine daldı. Polislerin ateşine teröristler de karşılık verince çatışma çıktı. Polislerin ateş açmasıyla yaralanan terörist, son bir hamleyle otomobildeki patlayıcıyı infilak ettirdi.


BİNANIN ÜSTÜ LOJMAN

Açılan ilk ateşte yaralanan polis memuru Ahmet Cebel, şehit oldu. Ağır yaralanan polis memuru da kaldırıldığı hastanede şehit oldu. Üst katları lojman olan bina önündeki patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu 10 kişi yaralandı. Patlama sonrası ortalık savaş alanına dönerken emniyet lojmanları ve çevredeki iş yerleri büyük zarar gördü. Yaralılar Pınarbaşı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.


NİHAİ HEDEF ORASI DEĞİLDİ

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, ''Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamada 1 polisin şehit olduğunu, 1 polisin ağır yaralandığını, aralarında polis çocuklarının da bulunduğu 10 civarında kişinin hafif yaralandığını söyledi.


06 PLAKALI ARAÇ

Şahin, İzmir Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaretinin ardından basın mensuplarının Pınarbaşı Emniyet Müdürlüğü önündeki patlamaya ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, şöyle devam etti:

TRAFİK UYGULAMASINDAN KAÇMIŞ

''Olayın başlangıcı Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesinden başlıyor. Oradaki jandarmamızın bir trafik uygulamasından sabah erken saatlerinde kaçan araç tarafından bu canlı bomba eylemi gerçekleştirilmiştir. Aracın içerisinde görüldüğü kadarıyla iki canlı bomba militanı var. Onlar tabi ki parçalanmış vaziyette, araç parçalanmış durumda. Aracın plakası 06 ile başlıyor. Passat marka bir araç. Hedefinin Pınarbaşı Polis Merkezi olmadığını değerlendiriyoruz. Ama nihai hedef neresi olabilirdi, onun üzerinde arkadaşlarımız çalışma yapıyor. Üzücü bir olay. Terör örgütünün durmadığını, beklenmedik, çılgın olayları yürütmeye devam etmiş olduğunu gördük. Bomba miktarı etkisi oldukça yüksek. Teşkilatımıza, milletimize geçmiş olsun diliyoruz. Terör konusunda hep beraber dikkatli olma gereğini bir kez daha bu olayda görmüş oluyoruz. Jandarmamız, polisimiz çok dikkatli davrandı. Göksun, Pınarbaşı, Sarız güzergahında bu araç takip edildi. Polisin yakın takibi ve son anda uyguladığı ateş sonucunda bu şekilde atlatılmış bir olaydır.''

Bakan Şahin, şehit polis memuruna Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifa dileğinde bulundu.




Editör: TE Bilişim