Niğde Çamardı ilçesi Demirkazık dağında Pazar günü çığ altında kalarak kaybolan kayıp dağcı Kemal Karakoç’un arama kurtarma çalışmaları dün kar yağışı ve sis nedeniyle arama kurtarma çalışmaları yapılamazken kayıp dağcıdan umutlar tükendi.

Pazar günü Demirkazık dağı Eznevit zirvesine tırmanış sırasında çığ düşmüş ve yapılan arama kurtarma çalışmalarında kadın dağcı Hilal İşcan sağ olarak kurtarılırken erkek dağcı Mustafa Kemal Karakoç’a ulaşılamamıştı.  Hava şartları el verdikçe arama kurtarma çalışmaları devam ederken dün bölgede başlayan kar yağışı ve sis ve arazinin sarp olması nedeniyle arama kurtarma çalışmalarına ara verildi.

Olayın ardından devletin tüm imkânlarını seferber ettiklerini belirten Vali Şimşek, şunları kaydetti: " Çığ altında kaldığı tahmin edilen kayıp dağcımızı kurtarmaya yönelik çalışmalar ise hava şartları el verdiği sürece devam edecek. 61 kişilik bir ekip baştan beri çalışmaları yürütüyor. Zor şartlar altında çalışmaları yürüten arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Ümit ediyorum ki kısa sürede bir neticeye varırız ve olumlu haber veririz. Bir taraftan kar yağıyor bir taraftan da sis var. Coğrafi koşullar da çok kötü. Sarp bir arazi. Arama kurtarma çalışmaları, hava şartları el verdiği müddetçe devam edecek. Takdir edersiniz ki çalışan ekibin de güvenliğini düşünmek zorundayız. Bunu da gözeterek çalışmalarımız devam ettirilecek" dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim