Bor ilçesine bağlı Karamahmutlu köyünde şiddetli yağış nedeniyle bir derenin taşması sonucu meyve bahçeleri ve bağ evleri su altında kaldı.

Haber-Foto- Video: Selim GÖKEL 

Niğde genelinde bugün şiddetli yağış yaşandı. Yağışlar sonrasında Bor İlçesi Karamahmutlu köyü içinden geçen dere köprünün dar olmasından dolayı taştı, meyve bahçelerini ve bazı bağ evlerini su bastı.

Karamahmutlu köyünde yaşanan sel baskınının ardından, Niğde Özel İdaresine ait dozerler yol açma çalışmalarına katıldılar. Köyde 2007 yılında daha büyük bir sel felaketi yaşanmıştı.

“MÜHENDİSLERİ UYARDIK, SİZ Mİ MÜHENDİSSİNİZ, BİZ Mİ DEDİLER”

Köy Muhtarı, Osman Yılmaz yaptığı açıklama da; “Köyümüze 2007 yılında da sel gelmişti. Köyümüzün altındaki köprü yetersiz, küçük olduğundan dolayı   şiddetli her yağmurda dar olan köprü yetersiz kalıyor ve burada ekili alanları, bağları sel basıyor. Buradaki köprünün yetersiz olduğunu defalarca bildirdik, DSİ yetkilileri geldi baktı, ancak bir sonuç alınamadı.  Bu köprünün yenilenmesi veya yükselmesi lazım. Yukarıda bir köprü daha var oda aynı her yağmur yağmasında aynı sorunları yaşıyoruz.”dedi.

 

Köy sakinlerinden Muzaffer Yılmaz ve  Fevzi Güler ise; Yıllar önce bu köprü yapılırken mühendisleri uyarmıştık. Bu köprü olmuyor dedik, buradan su geçmez taşar dedik ama “Siz mi mühendissiniz biz mi mühendisiz” diyerek bize tepki gösterdiler ama bakın köprü yetmiyor. Her yağmurda taşıyor, yol kapanıyor, bu köprü tehlikeli, ilerde büyük sorunlar yaşanabilir, Bahçeli kasabası etkilenebilir.  ürünlerimiz zarar görüyor. Bunu Niğde’den gelen yetkililere,  siyasetçilere çok söyledik ama bizim söylediklerimiz boş, inşallah Bahçeli yerle bir olur o zaman görürler”dedi. 




Editör: TE Bilişim