Öğle saatlerinde yapılacak 'Emek, Barış, Demokrasi' mitinginin toplanma yeri olanAnkara Tren Garı önünde saat 10.04'te patlama meydana geldi. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden gece saatlerinde yapılan açıklamada, Ankara'da meydana gelen patlamada ölü sayısının 95'e yükseldiği, 48'i yoğun bakımda 246 kişinin ise tedavi altında olduğu belirtildi.Başbakan Davutoğlu, 3 gün ulusal yas ilan edildiğini duyurdu.

3 BAKANDAN ORTAK BASIN TOPLANTISI

Ankara Tren Garı'nda meydana gelen 95 vatandaşın hayatını kaybettiği, 246 vatandaşın da yaralandığı patlamaya ilişkin İçişleri Bakanı Selami Altınok, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Adalet Bakanı Kenan İpek ortak basın toplantısı düzenledi.

İÇİŞLERİ BAKANI: ACIMIZ BÜYÜK, ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR

İçişleri Bakanı Selami Altınoksabah menfur bir terör eylemi yapıldığını söyledi. Güvenlik kuvvetlerinin gerekli önlemlerini aldığını belirten Altınok, "Maalesef acımız büyük. Sayın Başbakanımızın da kısa bir süre sonra açıklama yapacağını ifade ediyorum. Çalışmalarımız devam ediyor. Gerekçeleri, kimler tarafından yapıldığı noktasında gerekli çalışmaları yapıyor. Bilgiler netleştikçe paylaşmaya devam edeceğiz." dedi.

"GÜVENLİK ZAFİYETİ YOK"

İçişleri Bakanı Selami Altınok, mitingle alakalı bir güvenlik zafiyeti olduğunu düşünmediğini söyledi. Canlı bomba olup olmadığı konusunda şu aşamada bir cevap veremeyeceğini dile getiren Altınok, çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

"BİRİNCİ BOMBA İLE İKİNCİ BOMBA ARASINDA 3 SANİYE FARK VAR"

Birinci bomba ile ikinci bomba arasında 3 saniyelik fark olduğunu dile getiren Altınok, vefat eden polis olmadığını, 9 hafif yaralı polis olduğunu belirtti.

SAĞLIK BAKANI: 86 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da açıklamasında, "Bedeli ağır, kaybımızın ağır olduğu ve son derece haince ve profesyonelce bir terör saldırısına hedef oldu." dedi.

21 ambulansın ekipleriyle birlikte vakalara ulaşmaya çalıştığını belirten Müezzinoğlu, miting sebebiyle 4 ambulansın zaten orada görevli olduğunu kaydetti. "Eylemin büyüklüğü, iki ayrı noktada patlamanın olması ve olay yerinde olağanüstü panik ortamının olması hem kayıpların çoğalması hem de yaralıların hızla hastaneye ulaşmasında belki bazı aksamalara yol açmış olabilir." diyen Müezzinoğlu, tüm ekiplerin bütün hastanelerde kısa sürede oluşturulduğunu kaydetti.

28 KİŞİ YOĞUN BAKIMDA, 18 KİŞİ AMELİYATTA

Patlama sonrası olay yerinde 56 ekibe dönüştüklerini dile getiren Müezzinoğlu, "186 kişi hastane tedavi altında, bunların 28'i yoğun bakımda, 18'i ameliyatta. 62 kişi olay yerinde, 24 kişi de yaralı olarak kaldırıldıkları hastanede hayatını kaybetti. Ölü sayısının artmasından endişe ediyoruz." diye konuştu.

KARA CUMARTESİ! BUGÜN NELER YAŞANDI?

Ankara Tren Garı kavşağında meydana gelen terör saldırısında 95 kişi öldü, 246 kişi de yaralandı. Patlamaya canlı bombanın neden olduğu iddia ediliyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yapılan açıklamada patlamayla ilgili 6 savcının görevlendirildiği bildirildi. Emniyet kaynakları da patlama sırasında alanda 14 bin kişinin olduğunu bildirdi. Patlamalar bölgede paniğe yol açtı. Tarihi tren garının da büyük hasar aldığı öğrenildi.

GÖRGÜ TANIĞI DEHŞETİ ANLATTI

Bir görgü tanığı patlamanın meydana geldiği anı, "Patlamalardan biri halay çekenlerin ve çantaların bırakıldığı yerde meydana geldi." diye anlattı.

Garda bulunan lokantada aşçı olan Sezgin Kaya da patlamanın peş peşe gerçekleştiğini, gar ile Ankara Spor Salonu'nun ortasında bulunan alanda patlamanın gerçekleştiğini düşündüğünü kaydetti. Patlama sonrası hemen içeriye kaçtıklarını anlatan Kaya, "İçeriye kaçtık, bazı yaralılar bize doğru geldi. Onlara su verdik, yardım etmeye çalıştık. Patlamanın olduğu bölgeyle aramızda 40 metre var." dedi.

5 SAVCI GÖREVLENDİRİLDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, Ankara'da tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcının görevlendirildiği bildirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, tren garının bulunduğu bölgede meydana gelen patlamaya ilişkin 5 savcı görevlendirdi.

BARIŞ MİTİNGİ DÜZENLENECEKTİ

Sıhhiye Meydanı'nda bugün "Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi, Barış, Emek, Demokrasi" konulu toplantı ve gösteri yürüyüşü düzenlenecekti. Mitingin toplanma yeri tren garı olarak belirlenmişti.

LİDERLER PROGRAMLARINI İPTAL ETTİ

Cumhurbaşkanı ErdoğanBaşbakan Davutoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu saldırı sebebiyle mevcut programlarını iptal etti. Davutoğlu, seçim çalışmalarına 3 gün ara verecek.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin DemirtaşAnkara'daki patlamayla ilgili, "Çok büyük katliamla karşılaştık. Vahşice barbarca bir saldırı gerçekleşti. Diyarbakır ve Suruç'un tıpa tıp benzeri ve devamı. Bilanço çok ağır." dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu ise "Defalarca söyledim, yine söylüyorum. Hepimizin siyasi görüşü ne olursa olsun, inancı ne olursa olsun, hepimizin terörü ortak lanetlemesi lazım. Türkiye'nin hak etmediği bir tablo ile karşı karşıyayız." açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı ErdoğanAnkara'daki patlamayla ilgili Başbakan Davutoğlu, İçişleri Bakanı Altınok ve Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ile görüşerek bilgi aldı. Başbakan Davutoğluise saat 12.00'de Başbakan Yardımcısı Akdoğan, İçişleri ve Sağlık Bakanlığı yetkilileri,MİT Müsteşarı Fidan, Emniyet Genel Müdürü Lekesiz ve Ankara Valisi Kılıçlar'ı Resmi Konut'ta toplantıya çağırdı.

Organizatörler, mitingin iptal edildiğini duyurdu. Tarihi tren garı da patlamada büyük hasar aldı.

Editör: TE Bilişim