Darbe Kalkışması Niğde'de tutmadı... Halk, Vali, Komutanlar Meydanda...

Haber:Selim GÖKEL

Bugün akşam yapılan kalkışma ardından, Niğde'de halk sokaklara indi. Niğde Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlar FETO örgütü aleyhine sloganlar attı. 

Vali Ertan Peynircioğlu, İl Jandarma Komutanı Albay İbrahim Taşkın, Niğde Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, Ak Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat halkın arasında Vali Peynircioğlu açıklama yaptı. Olay duyulur duyulmaz, Niğde Emniyet Müdürlüğü bütün rütbe ve seviyedeki personelini mesaj ile görev çağırdı. 

Niğde Valisi Ertan Peynircioğlu, yapılan kalkışma ülkemizin sadece bir kaç şehrindedir. İl Emniyet Müdürümüz burada, İl Garnizon Komutanımız burada bütün il müdürlerimiz burada. herkes sakin olsun beklemek isteyenler bekleyebilir" dedi. 

Niğdeliler araçları ile ellerinde Türk Bayrakları tur atıyor. Binlerce kişi Niğde Meydanında slogan atıyor. Ak Partililer ve Bozkurt işareti yapanlar da var. 

Meydanda dualar edililiyor. Birlerce araçlık konvoylar var. Binlerce kişi Niğde Meydanında...  Niğde'de demokrası şöleni yaşanıyor. Tekbir sesleri yükseliyor. FETO örgütü ve PKK aleyhinde sloganlar atılıyor. 

Niğdeli Muhammed Hoca kalabalığa duygu yüklü bir konuşma yaptı. Meydanda bir müezzin tarafından önce Sela okundu ardından da Ezan okundu. Niğde Merkez Sungurbey  camiinden gece saat ; 02:00 da sela okunuyor. 

BOR İLÇESİNDE HALK SOKAKLARDA... MİLLET DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYOR. SABAHA KADAR NİĞDELİLER SOKAKTA OLACAK. 

Bor Belediyesi önünde toplanan Borlular  demokrasiye sahip çıktı. Vatandaşlar FETO örgütü ve PKK aleyhine slogan attılar. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat  bir konuşma yaptı. 

Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük, belediye önünde konuşma yapıyor. Sabaha kadar demokrasi için nöbet tutacağız dedi. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'da şimdi konuşma yapıyor. Güncelleme ;03;00


Niğde, Merkez, Bor, Çamardı, Çiftlik, Ulukışla'da halk meydanda demokrasiye sahip çıkıyor. 




 
Editör: TE Bilişim