Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) "hücre evleri"ne yönelik yapılan operasyonda örgüte para sağladığı iddiasıyla Sinop Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı bulunan ve 2 yıldır firari olan  R.K Niğde’de yakalandı.

Niğde'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) Gaybubet-Hijyen evlerine yönelik yapılan operasyonda 9 şüpheli gözaltına alındı. 

Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY üyelerinin saklandıkları "gaybubet –Hijyen evi" olarak bilinen hücre evlerine yönelik soruşturma kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ve İstihbarat Şubesi ekipleri, çalışma başlattı. Emniyet ekiplerin yaklaşık 2 ay süren çalışmalarının ardından 5 adrese yapılan eş zamanlı Operasyonda, örgüte para sağladığı iddiasıyla Sinop Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında yakalama kararı bulunan ve sahte ehliyetle yakalanan R.K. ile üniversite öğrencileri F.Ü, O.S, E.B, S.A, B.N.K, H.Ş, D.T ve Türkmenistan uyruklu B.K. gözaltına alındı. Zanlıların evlerinde yapılan aramalarda, çok miktarda dolar ele geçirildiği öğrenildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgusu ise devam ediyor.

Editör: TE Bilişim