Niğde Kapalı Cezaevi'nde hırsızlık suçundan tutuklu olan 23 yaşındaki İbrahim Alpaslan, getirildiği adliyede kaçtı. Jandarma tarafından bir okulun bahçesinde kıstırılan Alpaslan, bacağından vurularak yakalandı.

VİDEO HABERİN ALTINDA

Haber: Selim GÖKEL

Bugün saat 15.00'te mahkemeye çıkarılmak üzere cezaevinden alınıp Niğde Adliyesi'ne getirilen İbrahim Alpaslan, iddiaya göre askerlerin bir anlık dalgınlığını fırsat bilip kaçtı. Jandarma, yakalamak için kovalamaya başladığı Alpaslan'ı Atatürk İmam Hatip Ortaokulu Bahçesinde kıstırdı. Burada jandarmanın 'Dur kaçma' ihtarına uymayarak kaçmaya devam eden Alpaslan, bacağından vuruldu. Olay yerine çağırılan ambulansla Niğde Devlet Hastanesi'ne götürülen Alpaslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, Cumhuriyet Başsavcısı Hayrettin Akçıl da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

İncelemelerinin ardından olay hakkında bir açıklama yapan Hayrettin Akçıl, "İfadesi alınması için adliyeye getirilen tutuklu kaçmaya teşebbüs etmiş. Askerlerimizde silah kullanarak yakalamışlar. Soruşturması ve incelemesi devam ediyor. Daha sonra net olarak ortaya çıkacak" dedi.





Editör: TE Bilişim