Niğde İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde meydana gelen faili meçhul hırsızlık olaylarının aydınlatılmasına yönelik İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Suç Araştırma Timinin (JASAT) desteği ile İlçe Jandarma Komutanlıklarının ortak faaliyeti sonucunda16 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı.

İl Jandarma Komutanlığına bağlı, Jandarma Suç Araştırma Timinin (JASAT) ile İlçe Jandarma Komutanlıklarının ortak faaliyeti sonucunda; 2019 yılı içerisinde farklı tarihlerde meydana gelen 5 Ayrı Baz İstasyonlarından Akü Hırsızlığı, 5 Ayrı Demiryolu Hattından Sinyalizasyon Kablosu Hırsızlığı ile 6 Ayrı Bağ Bahçe ve Tarlalardan Enerji ve Nakil Kablosu Hırsızlığı olmak üzere toplam 16 faili meçhul hırsızlık olayı aydınlatıldı. Bu olaylarda kullanıldığı tespit edilen ikiz plakalı çalıntı araç ele geçirilmiş ve şüpheli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı.

İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada Kamu düzeninin sağlanmasında, suç ve suçlularla mücadelede faili meçhul olayların aydınlatılması büyük önem arz etmektedir. Jandarma, yasaların verdiği yetki ve sorumluluk çerçevesinde, sahip olduğu imkânları da kullanarak, bu konudaki çalışmalarını kesintisiz olarak sürdürmektedir.

Editör: TE Bilişim