Niğde'de baca temizliği yapmak için çıktığı evin damına çıkarken düşüp ağır yaralanan ve hastaneye götürülürken sedyeden düşürülen 76 yaşındaki Akif Yüksel'in cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, Akif Yüksel'in sedyeden düşme sonucu değil, evinde öldüğünü söyledi.



Merkeze bağlı Gümüşler Beldesi'nde dün saat 11.00 sıralarında meydana gelen olayda Akif Yüksel, baca temizliği yapmak için evinin damına çıkarken merdivenden düştü. Beton zemine düşen Yüksel, eve çağrılan 112 ambulansıyla Niğde Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Akif Yüksel sağlık ekibi tarafından ambulanstan indirilirken, sedyenin ayakları açılmayınca kayıp yere düştü. Sağlık görevlileri, Akif Yüksel'i tekrar sedyeye alıp, Acil Servis'e taşıdı, ancak doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamadı.


AİLE OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Akif Yüksel'in cenazesi yapılan işlemlerin ardından ailesine teslim edildi. Yüksel'in cenazesi götürüldüğü Gümüşler Belde Mezarlığı'nda toprağa verildi. Yüksel'in oğlu Mehmet Yüksel, olayın takipçisi olacaklarını belirterek, "Babam hastaneye götürülürken sedyeden düşürülüyor. Babamın ölüm nedeni ihmal ise olayın sonuna kadar gideceğiz" dedi. 

SAĞLIK MÜDÜRÜ: EVİNDE ÖLMÜŞ

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Rıza Erdoğan, hastanın sedyeden düşme ile değil evinde öldüğünü ileri sürdü. Erdoğan iddialarla ilgili yaptığı açıklamada;

"112 ekibi olay yerine ulaştığında hastanın kalbinin durduğunu ve hayatını kaybettiğini tespit etti. Kayıtlarımızda da mevcut. Ancak, bizim her hastaya 30-45 dakika arasında kalp masajı yapma ve solunum desteği sağlama zorunluluğumuz var. Bu nedenle sağlık ekibimiz olay yerinden hastaneye gelinceye kadar hastayı hayata döndürmek için kalp masajı yapıyor. Hasta hastaneye getirildiğinde ise talihsiz bir kaza yaşanıyor. Sedyenin ayağı açılmadığı için baş tarafı yere düşüyor ama hastanın altı travma tahtası ile destekli olduğu için yere düştüğünde hastanın başı yere temas etmiyor. Sedye ile travma tahtası temas ediyor, arkadaşlar hızlı bir şekilde hastayı kaldırıp servise alıyorlar. Acil serviste de müdahale devam ediyor. Ancak, hasta tüm çabalarımıza rağmen hayata döndürülemiyor. Hastanın düşürülmesi savunulacak bir şey değil. Personelimizin bir eksiği, hatası var. Onunla ilgili bir soruşturma başlattık. Sonucuna göre de gerekli işlemler uygulanacaktır."

Konu ile ilgili önceki haberler için Tıklayın

Niğde İl Sağlık Müdürü Erdoğan “Hasta olay yerinde vefat etmişti”

Önce Damdam, Sonra Sedyeden Düştü ve Öldü...

Editör: TE Bilişim