Niğde’nin Ulukışla İlçesinde 1 Polis Memuru ile 1 Astsubayı şehit edip, gasp ettikleri kamyon şoförünü öldüren Irak Şam İslam Devleti (IŞID) terör örgütü üyesi Alman Vatandaşı Benjamin Xu, İsviçre vatandaşı Çendrim Ramani ile Makedonyalı Muhammed Zakiri’nin de aralarında bulunduğu 4’ü tutuklu 11 sanığın yargılanmasına dün Niğde Adliyesinde devam edilmişti. 


İlk duruşmada mahkeme başkanının avukat isteyip istemediği sorusuna 'Benim avukatım Allah'tır" diye cevap vererek avukat istemediğini belirten Benjamin Xu ile sessiz kalan Çendrim Ramadani ve Muhammed Zakiri'ye mahkemenin talebi üzerine Niğde Barosu tarafından atanan avukatlar Hürriyet Toker, Nail Gündüz, Murat Turan, davadan çekildiklerini belirterek salonu terk etti.


Salonu terk eden avukatlardan Nail Gündüz, duruşma sonunda gazetecilerin 'Neden davadan çekildiniz?' sorusuna, "Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil. Bu yüzden davadan çekildim" diye cevap verdi.

Avukat Nail Gündüz, bugün bir basın açıklaması yaparak mahkeme sonrası sözleri nedeni ile tehdit edildiğini iddia etti. 

Avukat Nail Gündüz;  Dünkü IŞID davası için Niğde Barosu tarafından çağrıldım. Ağır Ceza Mahkemesine  gittim, IŞID davası olduğunu öğrendim.  Sayın Ağır Ceza Mahkeme Başkanımıza bu görevi  yapamayacağımı belirttim ve çıktım. Çıkışta basın mensupları sordular, bizde "Hayvanlar bile savunulur. Bunlar hayvan da değil insan da değil. Bu yüzden davadan çekildim" diye cevapladım. Bu basına yansıdı. Adliyeden ayrıldıktan sonra büroma gittim saat 16:00 sıralarında bir telefon geldi. Telefondaki ses doğu şivesiydi. Telefondaki ses bana niye sanıkları savunmadığımı, avukatlıkta savunmanın  kutsal olduğunu, insanları savunurum hayvanları savunmam şeklinde konuşma yetkisini  nereden alıyorsun diye nazik bir şekilde söyledi. Ancak ben bu savunmada  kutsallık göremedim. Çünkü karşımdaki sanıkların medyada nasıl infazlar yaptıklarını, bütün dünyayı nasıl meşgul ettiklerini bildiğim için şahısları savunamayacağımı belirttim. Avukatlık kanununda da yetki vardır. Beni arayan şahıs eğitimli ama doğu şivesi ile konuşan  bir şahıstı. Hali ile panikledim, kendimi savunmak zorundayım.   Emniyet Müdürlüğüne şikayet ettim.  Emniyet arıyor, gece geç vakte kadar emniyetteydim.   Ama maalesef Tayyip Beye güvenmiyorum. Benim can güvenliğimin sağlanacağına inanmıyorum. Emniyet koruma verdi, evimde de bir kurt köpeği ile korunuyorum.”dedi. 

Niğde Emniyet Müdürlüğü yetkilileri de avukat Nail Gündüz'ün müracaatının ardından tehdit eden kişinin kimliğini belirlemek için çalışma başlatıldığını ve Gündüz'e de koruma tahsis edildiğini bildirdi.


Editör: TE Bilişim