İranlı Aile Emniyet Müdürlüğü önünde , BM’nin ailesine  sığınma hakkı vermemesini protesto etti.
 
İran Ordusu'nda görev yaparken, yargılandığı bir davada ceza alan ve ülkesindeki baskı ve zulümlerden kaçarak Türkiye'ye gelen Mousa Hemmati Moghaddam açlık grevine gitmiş ve Birleşmiş Milletler (BM),yi Anıtkabir’de Atatürk’e şikayet etmek için Ankara’ya gidecekti.
 
İranlı generalin ailesi geçtiğimiz hafta içinde Valilik ve Emniyet Müdürlüğü önünde kendilerine sığınma hakkı , mülteci hakkı tanınmadığı gerekçesi ile Birleşmiş Milletler kuruluşunu protesto ettiler.
 
Açlık grevindeki İranlı generalin kızı, iki oğlu ve eşi ile birlikte Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önünde protesto gösterisinde bulundu.
 
Niğde Emniyet Müdürlüğü ek hizmet binası önündeki protesto gösterisine Polisler müdahale etmedi ve eylem yaklaşık yarım saat sürdü.
 
 
Oğlu Reza Hemmati Moghaddam, BM'ye yaptıkları mültecilik başvurusundan olumsuz sonuç aldıklarını belirterek, "Biz mülteci olabilmek için tüm şartları yerine getirmemize rağmen bu hakkımızı vermediler. İran'a gönderilirsek, babamı büyük bir ceza, bizi de yine zulüm bekliyor. Babam, BM'den mültecilik hakkını alana kadar grevini sürdürecek ve eylemlerimize devam edeceğiz, bizimle ilgilenen yok, avukat istiyoruz haklarımızı aramak istiyoruz  " dedi.
Edindiğimiz bilgiye göre;  İranlı ailenin, siyasi yada farklı  baskı altında olduklarından dolayı Türkiye’ye bulunmadıkları şeklinde Birleşmiş Milletlerin görüşü olduğu bu sebeple mülteci hakkı verilmediği belirtildi.
Konu ile ilgili önceki  haberlerimiz tıklayın.








Editör: TE Bilişim