Aralarında Niğde’nin de bulunduğu 10 İlde Operasyon... Sahte diploma , çek ve fatura basarak dolanrıcılık yapan çete çökertildi.
Kocaeli Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin 10 ayrı ilde gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonla, akla gelebilecek her türlü resmi evrakın sahtesini basarak hem bunların ticaretini yapan, hem de piyasasayı dolandıran 39 kişilik çeteyi çökertti. Çetenin sahte çek ve faturanın yanı sıra İmam Hatip Liselerinin bile sahte diplomasını bastığı anlaşıldı.

Kocaeli polisi, 6 ay önce sahte evrak çetesini izlemeye aldı. Kocaeli başta olmak üzere İstanbul, Ankara, Sakarya, Niğde, Erzincan, Antalya, Bilecik, İzmir ve Yalova illerinde çete elemanlarının piyasaya sahte çek, sürücü belgesi, kimlik, İmam Hatip liselerinin de aralarında bulunduğu sahte lise diplomaları, yazar kasa fişleri ve fatura ticareti yaptığını belirledi. Hafta başında bu illerde eşzamanlı operasylon için düğmeye basan polisler 39 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınanlar arasında iki de kadın bulunuyor.

350 polis memurunun görev aldığı operasyonda zanlıların ev ve işyerlerinde yapılan aramalarında ruhsatsız 2 tabanca, 1 av tüfeği, matbada orjinal çek kağıdına basılan 4 bin 908 adet sahte çek, çeşitli bankalara ait üzerinde hologram bulunan çek yaprakları, İmam Hatip Liselerine ait sahte diplomalar, 5 adet yazıcı ile matbada kullanılan bilgisayarlar ele geçirildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde alınan ifadelerinin ardından aralarında çete lideri olduğu öğrenilen 28 yaşındaki İ.B.'nin de (İshak Balik) bulunduğu 39 kişi adliyeye sevkedildi.

Kaynak:DHA-haberler.com
Editör: TE Bilişim