Niğde’yi hayatında görmeyen Siverekli Ali Örgün’e, Niğde’de alınmış 2 telefon hattından dolayı GSM operatörü tarafından 3 bin lirayı aşkın telefon borcu çıkarıldı. İcralık olan Örgün, mahkeme kararı ile adına sahtekarlık yapıldığı ortaya çıkınca zararının tazmin edilmesini istiyor.


Urfa’nın Siverek ilçesinde esnaflık yapan Ali Örgün isimli yurttaş için nüfus cüzdanını kaybettiği 20 Ekim 2010 tarihi, bir dönüm noktası oldu. 14 Mart 2011 tarihinde Siverek Cumhuriyet Savcılığı’na müracaat eden Örgün, kendi rızası haricinde adına iki adet Turkcell telefon hattı düzenlendiğini ve yaklaşık 3 bin lira borç çıkarıldığını belirterek suç duyurusunda bulundu. Savcılığın numaralar üzerinde yaptığı incelemede numaraların Niğde ilinde faaliyet yürüten bir cep telefon  alt bayi tarafından Ali Örgün adına düzenlendiği tespit edildi. E.T. adlı şahsın işlettiği alt bayiden alınan sözleşmeleri Kayseri Polis Kriminal Laboratuvarı’na gönderen Niğde Savcılığı, sözleşmelerdeki imzaların E.T.’ye ait olma olasılığının kuvvetle muhtemel olduğunu, Örgün ile hiçbir alakasının olmadığını tespit etti. Niğde Savcılığı bunun üzerine Niğde 1.Asliye Ceza Mahkemesi’nde “Evrakta sahtecilik” iddiası ile dava açtı.

Ceza ertelendi

Sanık E.T. ifadesinde suçlamaları red ederken, Örgün ise, Siverek Çermik yolunda kimliğini kaybettiğini, gazeteye ilan vererek yeni kimlik çıkardığını, işlemlerin eski kimlik üzerinden yapıldığını, aracının icraalık olduğunu, yaklaşık 3 bin lira borç çıkarıldığını söyleyerek, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. 26 Aralık 2013 tarihinde kararını veren mahkeme heyeti, E.T.’yi “Evrakta sahtecilik” yaptığı iddası ile 1 yıl 15 gün hapis cezası ile cezalandırıp, 2 yıl denetimli serbestliğe tabi kılarak cezayı erteledi.




Örgün’ün GSM operatörü’ne verilen mahkeme kararı ile başvurup borcun düzeltilmesini, düzeltilmemesi durumunda mahkeme yoluyla borcun kaldırılmasını isteyebileceğini söyleyen Avukat Abdullah Öncel, Örgün’ün ayrıca uğradığı hak kayıplarınıda mahkeme yoluyla talep edebileceğini belirtti. Verilen karar ile haklı olduğunun ispatlandığını söyleyen Ali Örgün ise, kullandığı aracı yaklaşık 3 yıldır icraatan kaynaklı parkta beklettiğini ve maddi kaybının çok fazla olduğunu ifade etti. Esnaf olduğunu ve mağduriyetinin büyük olduğunu söyleyen Örgün, “Ben 9 bin liralık arabayı daha yüksek fiyata aldım. İş yapmak için kullanacaktım. Ancak icra kararından dolayı hiç kullanamadım. Haklı olduğum da mahkeme kararı ile ispatlandı. O zaman bir an önce zararım tazmin edilmelidir” dedi.

Kaynak:Urfahaber


Editör: TE Bilişim