Niğde Baro Başkanı Osman Çimen, Kocaeli’nin Gebze ilçesinde icra’ ya gittiği esnada ev sahibi tarafından silah ile vurularak öldürülen Avukat Hakan Ersin Arslan için basına açıklamasında bulundu.

Niğde Adliyesi Baro Bürosu önünden açıklamalarda bulunan Niğde Baro Başkanı Osman Çimen’e baroya kayıtlı üye avukatlarda  eşlik etti.

Başkan Avukat Osman Çimen, Basın açıklamasına son günlerde ülkemizde ve Niğde’de artan kadına yönelik şiddet ve kadın cinayetlerini kınayarak başladı.

Başkan Çimen, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ‘‘‘Öncelikle son zamanlarda ülkemizde meydana gelen şiddet olaylarını kınıyorum. Kadınlar cinayetlerinin çokluğu ve ilimizde kadına yönelik şiddetin ve cinayetlerini arttığı bu dönemlerde toplumsal bir buhran yaşamaktayız. Bu toplumsal buhran en son meslektaşımızın vefatı ile sonuçlandı. Bunu sadece buhran ya da başka bir konu olarak algılamamız imkansız. Ancak biz hem kadına olan şiddete karşıyız ve lanetliyoruz.’’ Dedi.

Başkan Avukat OSMAN Çimen açıklamasının devamında ise dün Gebze’de katledilen meslektaşları Avukat Hakan Ersin Arslan’a yapılan saldırıyı kınayarak zanlının en ağır cezayı alması için yargı sürecinin takipçisi olacaklarını belirtti.

BİZ DÜN GEBZEDE ÖLDÜRÜLDÜK

Dünde hasım bellendik, dünde yaşama haklarımız elimizden alındı. Biz dün Gebze’de öldürüldük, diyen Osman Çimen, ‘‘Dün sadece görevini yapmak için Gebze’de bir eve giden meslektaşımız göğsünden silahla yaralanarak öldürülmüştür.  Meslektaşımızın tek kabahati orada görevini yapmaktı.  Bu nedenle biz Niğde Barosu olarak Haklarınızın savunmalarını  her daim hukukun üstünlüğü diyen, haykıran ancak etten ve kemikten oluşumunu çoğunlukta göz ardı ettiğimiz, ne acıdır ki hep baktığımız davalarla özdeş tutup, davanın tarafıymış gibi gördüğümüz saldırıya uğramamıza, dövülmemize, bıçaklanmamıza, silahla vurulmamıza ve korunamamıza tanık olduğumuz avukatlarız. İcra memuru ile birlikte Kocaeli’nin Gebze ilçesinde bir eve hacze giden İstanbul Barosu üyesi meslektaşımız Hakan Ersin Arslan,  ev sahibinin silahlı saldırısına maruz kaldı. Borçlu Y.Y. katil zanlısı artık bu. Kendisini öldürmek için doğrudan göğsüne ateş etti. Meslek taşımız kaldırıldığı hastanede maalesef hayatını kaybetti. Meslektaşımız henüz 27 yaşındaydı. Gencecikti. Göreve gittiği haciz malinde katledildi. Acımızı tarifsiz ve büyüktür. Artık yeter diyoruz. Avukatlarımıza  her saldırıdan sonra yılmadan söyledik.  Avukat yargı mekanizmasının sac ayağıdır. Hakim ve savcı nasıl korunuyor ise avukatta öyle korunmalıdır dedik. Savunmanın kutsallığından bahis ile uygulama ve söylemlerle meslek mensuplarımız hedef göstermeyin dedik. Gün gelecek sizin de avukatlara ihtiyacınız olacak dedik. Dinletemedik, hakarete uğradık, dövüldük, bıçaklandık ve öldürüldük. Daha da öldürüleceğiz gibi görünüyor.  Hayatını kaybeden genç meslektaşımız Hakan Ersin Arslan’a Allahtan Rahmet, ailesine sabır, dayanma gücü ve meslek arkadaşlarımıza baş sağlığı diliyorum.

Gözaltına alınan saldırganın en ağır cezaya çarptırılması için yargılama aşamasını takipçisi olacağımızı Niğde Barosu olarak kamuoyuna duyuruyoruz.’’ Diye konuştu.

Editör: TE Bilişim