Bor İlçesine bağlı Halaç Köyü’ndeki bir ahırdan çalınan koyunlar jandarma ekiplerinin titiz çalışmaları sonucu Havuzlu Köyü yakınlarında terk edilmiş olarak bulundu.

 

Bor ilçesine bağlı Havuzlu Köyü’nde çiftçilik yapan Zeki Şahin’e ait küçükbaş hayvanlar Cumartesi günü kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı.

 

Edinilen bilgilere göre; Zeki Şahin’e ait ağıla gelen hırsız veya hırsızlar ağılın asma kilidini kırarak içeri girdiler. Köpek olma ihtimalini de düşünen hırsızlar köpeği etkisiz hale getirdikten sonra 120 koyunun bulunduğu ağıldan 60 koyunu önlerine katarak kısa sürede ağıldan uzaklaştı.

 

Sabah saatlerinde ağıla gelen Zeki Şahin koyunların yarısının olmadığını görünce hemen Kemerhisar Jandarmasına hırsızlığı haber verdi. Olayın yerine gelen jandarma ekipleri gereken incelemeleri yaptıktan sonra hırsızlık konusunda titiz bir çalışma başlattı.

 

Soruşturmayı derinleştiren jandarma ekipleri devriyelerini de sıklaştırdı. Bugün devriye esnasında Havuzlu Köyü yakınından geçen otoban civarında sahipsiz 60 koyunun olduğunu gören ekipler hemen koyunları çalınan Şahin ailesine ulaştı. Koyunların kendi koyunları olduğunu gören Zeki Şahin, çalınan koyunlarının bulunmasından dolayı yaşadığı sevinci şöyle anlattı; “Allah devletimize ve askerimize zeval vermesin. İşin peşini jandarma bırakmadı ve kısa sürede koyunlarımız bulundu. Karakol komutanı bizi de uyardı. Son zamanlarda çok hırsızlık oluyormuş daha dikkatli olmamızı söyledi çok mutluyum” dedi.

Editör: TE Bilişim