Kınama ve Taziye Mesajları Sitemize gönderiliş zamanına göre girilmektedir.

*****************************

Yüreğimiz  Yandı

 

                 Memur-Sen Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, Ulukışla ilçemiz’de güvenlik güçlerimize yapılan haince saldırının milletçe herkesin yüreğini yaktığıni ifade etti. Saldırıya uğrayarak şehit olan güvenlik güçlerimiz için bağsağlığı ve  kınama mesajı yayınladı.

           Silahlı saldırıya uğrayarak şehit olan güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, başta şehitlerimizin ailelerine olmak üzere  Milletimize  başsağlığı ve yaralı askerlerimize acil şifalar dileyen Memur-Sen Niğde İl Başkanı Celalettin Özüdoğru, “Millet olarak yüreğimiz bir kez daha yanmıştır. Şehidimize Allah’tan rahmet dilerken; terörle mücadelede,

topyekûn kararlılık ve işbirliği içinde gerekenin yapılmasına yönelik beklentilerimizi bir kez daha ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

         Ülkemizin birlik ve beraberliğine, milletimizin barış ve huzuruna yönelik bu tür menfur saldırıları lanetlediklerini belirten Özüdoğru, saldırının demokratik seçimlerin yapılmasına kısa bir zaman kala ülkemizin içinden ve dışından terörden beslenenlerin ekmeğinin elinden alınmasına yönelik çalışmaların olduğu bir dönemde yapıldığına dikkat çekti.

         "Milletimiz birlik ve beraberlik içinde, hiç olmadığı kadar büyük bir kararlılıkla terör belasının kökünü kazımaya kararlıdır. İçerden ve dışarıdan buna engel olmaya çalışacakların da buna gücü yetmeyecektir" dedi.

         Terörle mücadelenin bir tek terörist kalmayana kadar sürdürülmesi gerektiğini de dile getiren Memur-Sen Niğde İl Başkanı Özüdoğru, şu ifadelere yer verdi:

         “Puslu hava özlemiyle yanıp tutuşanların bu umutları kursaklarında kalacağını söyleyerek; Milletimiz, birlik ve beraberlik içinde terörün üstesinden gelecek azim, güç ve kararlılığa sahiptir. Karanlık emelleri uğruna polisimizin ve askerimizin kanını akıtan, milletimizi tedirgin etmeyi hedefleyen eli kanlı terör örgütleri asla hedefine ulaşamayacak, hak ettiği karşılığı mutlaka alacaktır.” dedi.


*******************

NİĞDE İLİ ŞEHİT AİLELERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ
(BASIN AÇIKLAMASI)

Birlik ve bütünlüğümüzü hedef alan ve amacı sadece şiddet ve terör faaliyetler olan hainler İlimizin Ulukışla ilçesinde yabancı uyruklu olanşerefsiz kanı bozuklarca yapılan hain saldırı sonucunda çıkan çatışmada 1 Astsubayımız 1 Polisimiz şehit olurken, ekmek parası için yollara düşen kamyon şoförde olay yerinde şehit olmuştur.
Niğde Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozmaya yönelik bu hain saldırıyı gerçekleştiren eli kanlı terör örgütü ile onları içte ve dışta destekleyen yandaşlarını şiddetle kınıyoruz.
Aziz vatanımızı korurken şehit düşen yürekleri vatan ve millet sevgisiyle dolu bağımsızlık ve özgürlüğümüzün ölümsüzleşen simgeleri olarak sonsuza dek gönlümüzde yaşayacak olan şehitlerimize Allah’tan rahmet, en değerli varlıkları olan evlatlarını bu ülke için şehit veren acılı ailelerine yüce milletimize başsağlığı, gazilerimize de acil şifalar diliyoruz.
Değerli Niğdeli kardeşlerim inanıyorum ki bu acıyı yaşayan şehit alilerimizin yüreği ne kadar yandıysa bundan hiç şüphemiz yok sizlerin de yüreği yanmıştır. Ama bu durumlarda olay esnasında polisimize, askerimize, savcılarımıza, hâkimlerimize güvenmezsek bittiğimiz gün o gündür. Hastane önünde sloganlarımız kahrolsun PKK ve askere, polise uzanan eller kırılsın diye bağırırken. Polisimizin üzerine yağmur gibi yağan taşlardan 6 polis memurumuz ve basın mensuplarından yaralanan kardeşlerimiz oldu. İnanıyoruz ki bunu yapan şehitlerine saygı gösteren ve sahip çıkanlar değildir.
Bunlar sadece ortalığı karıştırıp sonra kenara çekilip seyredecek provokatörlerdir. Allah vermesin orada polislerimizden birisi başına gelen taşlardan dolayı şehit olsaydı bu vicdan azabından nasıl kurtulurduk. Bunu ailesine nasıl anlatacaktık ailesi bizi katil ilan etmezmiydi.Türkiye Cumhuriyeti her zaman bir bütündür ve bütün olarak ilelebet sürecektir. Allah bu acıları bir daha yaşatmasın…

Ömer DEMİR
Dernek Başkanı

********************

Eğitim-İş -   Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası Kınama Mesajı

         “YENİ GÜN” ACIYLA GELDİ

Daha birkaç gün önce 18 martta  şehitlerimizi anmıştık,ki üstünden 2 gün bile geçmeden şehitlerimize yeni şehitler eklendi,acımız büyük.Eğitim-İş Niğde Şubesi olarak,Ulukışla yakınlarında meydana gelen alçak saldırıyı lanetliyoruz.Şehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına ve tüm Türk Milletine başsağlığı diliyoruz.yaralı askerlerimizinde bir an önce sağlıklarına kavuşmasını diliyoruz.

     Bu saldırının derinlemesine incelenmesi ve bir an önce aydınlatılmasını bekliyoruz.Bu teröristler bu cesareti nereden almışlardır,nasıl bu kadar rahat hareket ediyorlardı.Bu kadar silahla ve el bombalarıyla Niğde ye kadar nasıl gelmişlerdir?Sınırı nasıl geçmişlerdir?Amaçları neydi? Bu soruların bir an önce yanıtlanmasını bekliyoruz.

    Ne yazık ki ülkemizin getirildiği yeri içimiz acıyarak yaşıyoruz.Biz hep uyarmıştık”uygulanan yanlış dış politikalarla bu Tranvayın yönü demokrasiye değil Orta Doğu bataklığına doğrudur” demiştik haklı çıktığımız için çok üzgünüz.Orta Doğuda,Suriye de  terör estiren, kafa kesen adamların Niğde de de  terör estirmesi nasıl açıklanabilir.Daha bir çok soru sorulabilir ama uzatmanın anlamı yok artık,Yeni Gün (nevruz) acıyla geldi, söz bitti… 

                                                                                                                      Timur ÖZKAN

                                                                                                                       Şube Başkanı

********************************
ÜLKÜ OCAKLARI NİĞDE ŞUBESİNDEN AÇIKLAMA VE KINAMA


20.03.2014 Perşembe günü saat 12 sularında Niğde Ulukışla civarında yapılan hain saldırıda güvenlik görevlilerimiz şehit düşmüştür. Saldırının faillerinin Niğde Devlet Hastanesine getirilmesi sırasında ve sonrasında meydana gelen güvenlik görevlilerine taş atılması, provokasyon yapılması ve benzeri kargaşa çıkarılması olaylarının kurumumuz ve kurumumuzda bulunan kişiler ile hiç bir ilgisi yoktur.

Gecenin ilerleyen saatlerinde yaşanan güvenlik güçlerine taşlı saldırı ve sağlık görevlilerine çıkarılan zorlukları Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı asla tasvip etmemektedir. Bu olaylarda zarar gören Güvenlik görevlileri ve sağlık personeline geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı olarak saldırıya karşı tepkimizi şehitliğe yürüyerek ve sonrasında tekrardan Ocak binasına yürüyerek göstermiş bulunmaktayız. Kurumumuz sembol ve isimleri kullanılarak yapılan çağrılara itibar etmeyip teşkilat başkanlarının talimatları doğrultusunda hareket edilmesini ivedilikle bildirmekteyiz. Hain saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerimize Allah'tan Rahmet Kederli ailelerine ve yüce Türk Milletine başsağlığı diliyoruz. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niğde İl Başkanlığı


*******************************************



Mehmet Avşar Saldırıyı Kınadı



Hak-İş Konfederasyonu Niğde İl Başkanı ve Öz İplik-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Mehmet Avşar Niğde Adana yolunda meydana gelen hain saldırı ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Avşar Yaptığı Açıklamada; “Ankara-Adana otoyolunda görevli güvenlik mensuplarımıza yönelik gerçekleştirilen ve ikisi güvenlik mensubu olmakla birlikte 3 vatan evladımızın şehit olduğu ve 4 askerimizin de yaralandığı hain, menfur ve melun saldırının millet olarak yüreklerimizi dağlamıştır dedi.

 Avşar açıklamasının devamında; “Böylesi haince saldırılarla milletimizin birliği ve bütünlüğü yara almamalı ve millet olarak daha da kenetlenmeliyiz. Bilinmelidir ki, bu caniler amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve döktükleri kanda eninde sonunda boğulacaklardır. Asil milletimizin değerlerine ihanet eden kim varsa, hak ettiği cevabı ve karşılığı yüce Türk milletinden alacaktır. Milletimizin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.

*******************


Niğde Milletvekili Ömer Selvi'den Kınama Açıklaması


 Ankara-Adana otoyolunda görevli güvenlik mensuplarımıza yönelik gerçekleştirilen ve ikisi güvenlik mensubu olmakla birlikte 3 vatan evladımızın şehit olduğu ve 4 askerimizin de yaralandığı  hain, menfur ve melun saldırı millet olarak yüreklerimizi dağlamıştır.

İçişleri Bakanımızın Sn. Efkan Ala’nın da ifade ettiği üzere söz konusu hain saldırının milletimizin birlik ve beraberliğine yönelik olarak gerçekleştirildiği aşikardır. Ülkemizdeki seçim sürecini,  ülkemizin huzurunu ve refahını hedef alan bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin kimlikleri tespit ve teyit aşamasındadır.

Devletimizin, bu hain saldırıyı gerçekleştirenlerin ve arkalarındaki şer odaklarının kimler olduğunu deşifre edip, aziz milletimizin bekasını hedef alan bu güruhları bertaraf edeceğinden milletimizin asla şüphesi olmamalıdır.

Vakit millet olarak,  gerek iktidar gerek muhalefet siyasi iradesiyle, güvenlik güçleriyle, tüm sivil toplum kuruluşlarıyla birlik ve beraberlik içinde hareket etmek ve tek vücut olmak vaktidir. Zira böylesi melun saldırılarda millet olarak kenetlenmek, sağduyu ile hareket ederek birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek her bir vatandaş olarak asli vazifelerimiz arasındadır.

            Bu duygu ve düşüncelerle alçak saldırıyı kınıyor, hain saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerimize ve vatandaşımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza Şafi olan Allah’ dan şifa ve kederli ailelerimize başsağlığı diliyorum. 

Ak Parti Niğde Milletvekili

Dr. Ömer Selvi

***********************

Milletvekili Kavaklıoğlu’ndan hain saldırıya kınama


AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, dün Ulukışla ilçemizde gerçekleşen hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınadı.

Kavaklıoğlu kınama mesajında şunları söyledi: “Dün memleketimizde jandarma ve polisimize alçakça bir terör eylemi yapıldı. Hain saldırıda 1 asker ile 1 polisimiz şehit oldu. Ekmeğini kazanmaya çalışan bir vatandaşımız da hain saldırıda hayatını kaybetti. Bu olaydan milletçe derin bir üzüntü duyduk. Yüce Allah buyuruyor ki: "Yeryüzünde kötü planlar yaptılar. Kötü plan, yalnızca onu planlayanın başına gelir. (Fatır 35/43) Şehitlerimize Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza şifa diliyorum.

Cenab-ı Allah bizleri ve milletimizi kötü planlardan korusun. Şehitlerimizin ve vatandaşlarımızın aileleri ile milletimize başsağlığı diliyorum”. 

*************************

NİTSO’dan Hain Saldırıya  Kınama Mesajı

 Niğde Ticaret ve Sanayi Odası (NiTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Ulukışla’da güvenlik güçlerine yönelik gerçekleştirilen hain saldırıyı kınadı.

Katırcıoğlu; “Ulukışla İlçesi Gedelli Mevkii’nde meydana gelen hain saldırı hepimizi derinden yaraladı. Saldırı sonucu 1 polis ve 2 askerimiz şehit düştü, 1 vatandaşımız da öldürüldü. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum. Bilinmelidir ki; bu güzel ülkeyi bölmek ve huzur ortamını bozmak isteyenler asla emellerine ulaşamayacaklardır. Milletimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

*********************


GHSİM HARUN TURHAN’DAN BAŞSALIĞI MESAJI

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Harun Turhan Ulukışla İlçemizde güvenlik güçlerine düzenlenen Saldırıyla ilgili taziye mesajı yayınladı.Turhan Mesajında şu ifadelere yer verdi;'' Ulukışla ilçemiz Gedellimevkii'nde Güvenlik güçlerimize yapılan saldırı sonucu şehit olan 1 askerimize,1 Polis Memurumuza ve bir vatandaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet, kederli ailelerine başsağlığı ve metanet diliyorum. Türk Milleti olarak acımız büyük, üzüntümüz derindir. Bilinmelidir ki, bu caniler amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve döktükleri kanda eninde sonunda boğulacaklardır. Asil milletimizin değerlerine ihanet eden kim varsa, hak ettiği cevabı ve karşılığı yüce Türk milletinden alacaktır. Milletimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

**************************************************
Başkan Erat Hain Saldırıyı Kınadı


Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Ulukışla'da gerçekleştirilen hain saldırıyı kınayarak taziye mesajı yayımladı.



Erat mesajında şu ifadelere yer verdi;'' Ulukışla ilçemiz Gedelli mevkii'nde Güvenlik güçlerimize yapılan haince saldırıyı nefretle kınıyor, hain saldırı sonucu şehit olan 1 askerimize,1 Polis Memurumuza ve bir vatandaşımıza Cenab-ı Allah'tan rahmet,kederli ailelerine başsağlığı ve metanet diliyorum.Türk Milleti olarak acımız büyük, üzüntümüz derindir. Bilinmelidir ki, bu caniler amaçlarına asla ulaşamayacaklar ve döktükleri kanda eninde sonunda boğulacaklardır. Asil milletimizin değerlerine ihanet eden kim varsa, hak ettiği cevabı ve karşılığı yüce Türk milletinden alacaktır. Milletimizin başı sağolsun” şeklinde konuştu.

********************************

TERÖRİST SALDIRIYLA İLGİLİ

BASIN BİLDİRİSİ

 

İNŞAALLAH BU KARABULUTLAR DAĞITILACAK

Perşembe günü saat 11.00 sularında, Ulukışla- Adana otoyolu 7'nci tünel çıkışı Gedelli viyadüğünde yol kontrolü sırasında meydana gelen terörist saldırısında şehit düşen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesi'ne bağlı Akçalı Köyü nüfusuna kayıtlı Jandarma Astsubay Üstçavuş  Adil Kozanoğlu,   Adana'nın Ceyhan İlçesi Dokuztekne Köyü'nde Şehit polis memuru Adem Çoban ve ,Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olan ve Ankara'da yaşayan kamyon şoförü Turan Yaşar’a Allah’tan rahmet diler mekanları Cennet olsun. Kederli ve bir o kadar da  onurlu ailelerine Yüce Allah’tan sabır, yaralılarımıza da Allah’tan acil şifalar dileriz.

Milletimiz ve devletimizin üzerinde dolaşan bu karabulutların, milli birliğimiz ve devletimizin dirayetiyle dağılacağından hiç şüphemiz yoktur. Milletimiz ve devletimiz tarihi seyir içinde daha nice ağır badireleri atlatmıştır. Milletimizin bağrından çıkan dirayetli devlet yönetimimiz, kahraman ordumuz ve güvenlik kuvvetlerimiz  bu karabulutları dağıtacaktır. İnsanlığa; milletimiz, yeni bir insani medeniyetin öncüsü olacaktır.    

Milletimizin bağrında çıkan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Emniyet Genel Müdürlüğümüzün  de, dış ve iç “şer” oluşumları, milletimiz adına dağıtacağından hiç şüphemiz yoktur.

Milletimiz yaşayacak, düşmanları kahrolacaktır.

Allah’ım, bizleri, neslimizi, milletimizi ve insanlığı her türlü şerlerlerden, kötülüklerden muhafaza eyle. Tüm şerlere karşı yolumuzu aydınlatan Kur’an’ını doğru anlamayı ve onunla amel etmeyi bizlere nasip eyle. Geleceğimiz hayırlı eyle. Tüm şehitlerimize rahmetinle muamele eyle.  Ey alemlerin Rabbi olan Allah’ımız.   

21.03.2014

Savaş ÖREN

Niğde Kur’an Evi Derneği Başkanı


*********************************************************


İP NİĞDE BELEDİYE BAŞKAN ADAYI Z.CEM YILDIRIM’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

ÇÖZÜM MİLLİ HÜKÜMET

20 Mart Çarşamba günü(dün) Ulukışla ilçemizde meydana gelen ve üç güvenlik görevlimizin şehit olduğu saldırıyı İşçi Partisi olarak nefretle kınıyoruz. Çatışmada görevini yaparken şehit düşen güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Tüm milletimizin başı sağolsun.

Olaydan sonra iki asker ve bir polisimizi şehit eden teröristlerin Suriyeli olduğu açıklandı. Bu da gösteriyor ki güney komşumuz Suriye ile ilgili devlet politikasının sonuçlarına Reyhanlı patlamasından sonra bir kez daha, acıyla, tanık oluyoruz.

Amerika’nın Büyük Ortadoğu Projesi (BOP)kapsamında bölmeye çalıştığı Suriye’nin parçalanması, tıpkı Irak’ta olduğu gibi kan gölüne dönmesi ve Suriye sınırımızı kevgire çeviren Amerikan güdümlü dış politikanın bizi getirdiği yer tam da burasıdır.

İşçi Partisi olarak üç yıldır milletimizi sürekli uyardık. Komşularımız ile ülkemizin bir sorunu yok. Sorun BOP kapsamında 22 Müslüman ülkeyi bölmek ve güneyimizde bir Kürdistan yani ikinci bir İsrail yaratmak isteyen Amerika’yladır. Emperyalizmledir.

Ülkemizin, El Kaide-El Nusra- ÖSO vb terör örgütlerine her türlü desteği vermesinin, tırlarla Suriye’ye cephane ve silah gönderilmesine göz yummasının, topraklarımızın kardeş ve dost Suriye’ye terör üssü haline gelmesinin bize de zarar vereceğini Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad defalarca dile getirmişti.

Ulukışla’da meydana gelen olay adeta bağıra bağıra geldi. Ülkemiz 30 Mart’tan sonra daha büyük sorunlarla karşı karşıya. Ekonomik krizin yanı sıra, BDP’nin özerkliği fiili olarak hayata geçireceklerini belirten açıklamaları, PKK’nın silahlı kalkışması sonrası iç kargaşa ve kaos ülkemizi bekleyen çok büyük üç tehlikedir.

BOP’un tüm Müslüman ülkelere ve Suriye’ye faturası;  kan ve gözyaşıdır. Suriye’ye Türkiye’nin uyguladığı ekonomik ambargonun faturası;  başta Niğde çiftçisi olmak üzere açlıktır, yoksullaşmadır, iç göçtür.

Ülkemizin bölünme tehdidi Türkiye’mize büyük çözümleri dayatıyor. Çözüm çökmekte olan emperyalist sistemin dışına çıkmak ve Ankara’da bağımsız milli bir hükümet kurmaktır.

İşçi Partisi Aslanlı Yol’da yürüyen halkımızı Atatürk’te Birleştiren Kemalist Devrim Programını milletimizin önüne çıkış yolu olarak koyan, bağımsız bir ülkeyi savunan tek partidir.

 

İşçi Partisini güçlendirmek vatanımızın bütünlüğüne, milletimizin birlik ve dirliğine, ülkemizin bağımsızlığına tuğla koymak, harç koymaktır.

Türk Milletimiz artık ayağa kalkmıştır. Hiç bir kuvvet Türk Milletini esir alamaz.

Türkiye’mizi kimse bölemeyecek, milletimizi birleştirenler iktidar olacaktır.

Saygılarımızla.

 

21 MART 2014

 

Z.Cem Yıldırım

Emekli Astsubay

İP Niğde Belediye Başkan Adayı


***********************************************************


Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın Kınama Mesajı

Acımız Büyük

 

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde'nin Ulukışla ilçesi, Eminlik mevkiinde uygulama yapan güvenlik güçlerimizle, teröristler arasında saat 11.30 sıralarında meydana gelen çatışmada 3 tane birisi şoför 1 tanesi polis memuru, 1 tane de askerimiz maalesef şehit olmuşlardır. Güvenlik güçlerimize teröristler tarafından ateş açılması sonucu şehit olan güvenlik güçlerimize, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Yaralı askerlerimize ve polislerimize acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ailelerine de baş sağlığı diliyorum. Acımız büyük. Milletimizin, Niğde'mizin, askerimizin, polisimizin başı sağ olsun. Bu hain saldırıyı nefretle kınıyorum. Allah Türk Milletine başka acılar yaşatmasın" dedi.


***********************************************

AK PARTİ NİĞDE İL BAŞKANLIĞI KINAMA MESAJI

Ak Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir Niğde Adana yolunda meydana gelen hain saldırı ile alakalı bir basın açıklaması yaptı.

Özdemir açıklamasında hain saldırıyı kınayarak başladı:
‘’ Öncelikle bu melun saldırıda şehit olan polis, asker ve vatandaşımız için çok üzgün olduğumu belirtmek istiyorum. Ülkemizin huzuruna kastedilen bu saldırıyı şiddetle kınıyorum. Bildiğiniz gibi olay Gedelli mevkiinde , Ulukışla Adana otoyolu 7.nci tünel çıkışı Cebelli viyadüğünde saat 11.00 sıralarında meydana geldi.  Yol kontrolü yapan Jandarmaya bir kamyonetten uzun namlulu silahlarla ateş açıldı , 1 polis, 1 askerimizi şehit ettiler ve 1 vatandaşımızın da aracını gaspederek öldürdüler. 3 aileye değil hepimizin yüreğine ateş düşürdüler. Olayın perde arkası yapılan tahkikat sonucunda netlik kazanacaktır. Bu olayın arkasından her ne çıkarsa çıksın kesinlikle birliğimizi ve beraberliğimizi bozamayacaklar. Bu hain saldırıyı fırsat bilip siyasi çıkar sağlamaya çalışanlar olacaktır. Ancak bilinmelidir ki, bu tür olaylar siyasi malzeme yapılacak bir olay değil, şiddetle kınanması gereken ve hepimizi derinden etkileyen bir olaydır. Tekrar hayatını kaybeden ailelere başsağlığı diliyor ve yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Hepimizin başı sağolsun’’

*****************************************

MHP NİĞDE İL BAŞKANLIĞI KINAMA MESAJI

YÜREĞİMİZİ YAKTILAR

            Mhp Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret çıtırgı Ulukışla Eminlik mevkinde çıkan çatışmada şehit düşen güvenlik görevlilerimiz ve yaralılar için bir açıklama yaptı. Açıklamada şu görüşlere yer verdi:

Ankara-Adana otobanında yol kontrolü yapan askerler, bir kamyoneti durdurmak istemesi sonucunda durdurulmak istenen kamyondan ateş açılınca çatışma çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre, 1 polisimizin ve 1 askerimizin şehit olduğu, 3 askerimizin de yaralandığı haberi yüreğimizi yakmıştır.

            Böylesi haince saldırılarla milletimizin birliği ve bütünlüğü yara almamalı ve millet olarak daha da kenetlenmeliyiz.

            Bu hain saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerimizeAllah’tan rahmet dilerken kederli ailelerimize, Türk milletine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Ayrıca bu hain saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi ve gereken cezayı görmesi en büyük beklentimizdir.

***************************************

Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı ;Yüreğimizi Yaktılar


MHP Niğde Belediye Başkan Adayı Fikret Çıtırgı Ulukışla Eminlik mevkinde çıkan çatışmada şehit düşen güvenlik görevlilerimiz ve yaralılar için bir açıklama yaptı. Açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

A
nkara-Adana otobanında yol kontrolü yapan askerler, bir kamyoneti durdurmak istemesi sonucunda durdurulmak istenen kamyondan ateş açılınca çatışma çıktı. Olayda ilk belirlemelere göre, 1 polisimizin ve 1 askerimizin şehit olduğu, 3 askerimizin de yaralandığı haberi yüreğimizi yakmıştır.

Böylesi haince saldırılarla milletimizin birliği ve bütünlüğü yara almamalı ve millet olarak daha da kenetlenmeliyiz.

Bu hain saldırıda şehit düşen güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet dilerken kederli ailelerimize, Türk milletine başsağlığı ve sabr-ı cemil niyaz ediyorum.

Ayrıca bu hain saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak adalete teslim edilmesi ve gereken cezayı görmesi en büyük beklentimizdir.

***********************************

HDP NİĞDE İL BAŞKANLIĞININ KINAMA MESAJI 

       Niğde’nin Ulukışla ilçesi Eminlik Mevkide yol kontrolü yapan jandarma ekiplerine yönelik bir kamyonet kasasından uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıda 1 polis, 1 asker ve 1 kamyon sürücüsü öldürüldüğü 2'si ağır 4 asker yaralandığı haberi bir kez daha yüreklerimiz dağladı.

 

   Görevi başında rutin yol kontrollerini yapan güvenlik güçlerine yönelik bu saldırıyı şiddetle kınıyor ölen güvenlik görevlilerimize Allah’tan rahmet ve mağfiret dileyip, aile ve yakınlarına sabır niyaz edip görevli oldukları camialarına başsağlığı dileriz.

 

    Toplumsal sağduyu ve güvene her şeyden çok muhtaç olduğumuz bu süreçte atmosferimizin kin ve nefretle bir kez daha kirletildiğini görüyoruz. İtidal ve temkin telkin etmelerini beklediğimiz insanların keskin bir dille ayrışmayı teşvik ettiği bu acı günlerde günaşırı aldığımız üzücü haberlerle acımız katlanarak artıyor.

 

    Son olmasını dilediğimiz bu elim hadisenin tüm yönleriyle açığa çıkartılması, saldırganların ve onları güzel ilimiz sırlarına yönlendiren güçlerin tespitinin yapılarak kamuoyunun yetkililerce sağlıklı bilgilendirilmesini talep ederiz.

*******************************

  Ankara Niğde Dernekler Federasyon Yönetim Kurulu Kınama Mesajı

Niğde ilimizin, Ulukışla ilçesi yakınlarında gerçekleşen haince saldırıda şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşlarımıza Allah' tan rahmet ve başta kederli aileleri olmak üzere tüm vatandaşlarımıza başsağlığı diliyoruz. Büyük üzüntü duyduğumuz olayda yaralanan askerlerimize de Allah' tan acil şifalar dileriz. 

Terörün hiç bir şekilde amaca ulaşmakta yöntem olamayacağını biliyor, saldırıyı gerçekleştiren hainleri lanetliyoruz. Sağ duyulu hemşerilerimizin  de bildiği gibi bu hain saldırı ülkede kaos ve güvensizlik yaratma amacıyla yapılmıştır. Bizlerin tek yumruk ve tek yürek olması bu saldırıya vereceğimiz en güzel cevaptır. 
                                               
***************************************************                          

 Büyük Birlik Partisi BOR Belediye Başkan Adayı Samed Yüksel Niğde’nin Ulukışla ilçesinde uygulama yapan güvenlik güçlerine yapılan MENFUR saldırıyı NEFRETLE KINADI !


Ulukışla - Adana otoyolunda Gedelli mevkiinde Eminlik gişeleri yakınlarında jandarma ve polis ekiplerinin uygulaması sırasında durdurulmak istenen minibüsteki kişilerin güvenlik güçlerine ateş açması sonucu bir asker ve bir polisimiz ŞEHİT olmuş, bir sivil vatandaşımız da hayatını kaybetmiştir. Ayrıca 2’si ağır 4 askerimiz de yaralanmıştır. 

Son günlerde milletimizin artık genetik kodlarına işlenmiş olan kardeşlik ruhunu zedeleyici pek çok hadise ile karşı karşıya kaldığımız aşikârdır.

Ancak hiçbir şer odağı dün olduğu gibi bugün de birlik, beraberlik ve kardeşliğimize zarar veremeyecektir. Eli kanlı örgütler, teröristler Türk Milleti üzerindeki kirli emellerine asla ulaşamayacaktır. 

Bu hain, menfur ve elim saldırıyı nefretle kınıyor, şehitlerimize Allah(c.c.)'tan rahmet, yaralı askerlerimize de acil şifalar diliyorum. Şehitlerimizin ve vatandaşımızın aileleri ile Büyük TÜRK Milletinin başı sağolsun.

                                                                                              

                                                                                                     

Editör: TE Bilişim