Niğde Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından “Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı” (ÇOGEP) kapsamında hazırlanan “Gençlerle Elele Güzel Günlere” adlı proje yapılan faaliyetlerle sona erdi. 


79 bin 550 TL proje bedeliyle 12-16 yaş arası toplam 35 öğrenci olumsuz ortamlardan uzaklaştırmak, devlete ve millete yararlı birer birey olarak yetiştirmek amacıyla çeşitli geziler düzenlendi.

Proje katılımcısı 35 öğrenci, dört polis ve bir öğretmenle birlikte Çanakkale ve İstanbul gezisi düzenlendi.

Öğrencilere Miniatürk, Panorama 1453 Tarih Müzesi gezildikten sonra Boğazda tekne turu yapıldı. Ardından Sultan Ahmet Camii, Ayasofya ve Topkapı Sarayı sonrası Çanakkale gezisi düzenlendi. Çanakkale de Gelibolu Yarımadası Milli Parkında bulunan 57.Alay Şehitliği, Conkbayırı, Anfartalar, Zığındere Sargı Yeri, Alçıtepe, Şehitler Abidesi ile Şehitlik ve Tabyalar gezildikten sonra Çanakkale şehir merkezine geçildi, Şehir Turu ve Truva Atı gezildi.

İstanbul ve Çanakkale gezisi sonrası Nevşehir gezisi düzenlendi. Öğrenciler daha sonra “Son Mektup” adlı Çanakkale Savaşını konu alan film izlendi.

Proje kapsamında Niğde’de çeşitli anaokulu ziyaretleri gerçekleştirildi. Ziyaret kapsamında bin anaokulu öğrencisi ile buluşan polisler öğrencilere “Polis amca Boya Kitabı” hediye etti.

Proje kapsamında dergi, kalem ve anahtarlık hediye edildi.
Editör: TE Bilişim