Bor Eski Kaymakamı’nın tepki çeken davranışları yansıtan uygunsuz fotoğraflarını Yeni Akit Gazetesinin O dönemki Genel Yayın yönetmeni ve Köşe Yazarı Hasan Karakaya’ya gönderdiği için cezaya alan ve yaklaşık 8.5 ay hapis yatan Yeni Akit Gazetesi Niğde Muhabiri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Suna özgürlüğüne kavuştu.
 
Yaşamı boyunca dürüst, ilkeli ve duyarlı bir yaşam süren örnek bir gazeteci Yeni Akit Gazetesi Niğde Muhabiri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Suna hüzün ve sevinci bir arada yaşayarak özgürlüğüne kavuştu. Onurlu ve şerefli bir şekilde gazetecilik yaptığı halde yaklaşık 8,5 cezaevinde yatan ve Anayasa Mahkemesindeki itirazı süren Dursun Suna 09 Eylül 2018 Pazar Günü tahliye oldu.GAZETECİ DURSUN SUNA'NIN yakınları, sevenleri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetici ve Üyeleri DURSUN SUNA'yı Konvoy eşliğinde Niğde Açık Cezaevinde karşıladılar.
 
8.5 ay hapis yatan Yeni Akit Gazetesi Niğde Muhabiri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Suna’yı Niğde Açık Cezaevi önünde Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Anadolu Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alpaslan Düzgün, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Bülten Gen Tr Akademik  Editörü Süleyman Tuzcu, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Şeref Divanı Üyesi ve Türkiye Gazetesi Niğde Temsilcisi Hüseyin Gökdemir, Niğde Gazeteciler Cemiyeti  Denetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Tunç, Öğretim Elemanları Sendikası Niğde İl Başkanı Muzaffer Yörükoğlu, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Üyeleri, ailesi ve yakınları karşıladılar.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Niğde Anadolu Haber Gazetesi İmtiyaz Sahibi Alpaslan Düzgün, Yeni Akit Gazetesi Niğde Muhabiri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Suna’ya Niğde Açık Cezaevinden çıkışında buket takdim etti. GAZETECİ DURSUN SUNA'NIN yakınları, sevenleri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetici ve Üyeleri DURSUN SUNA'yı Konvoy eşliğinde Niğde Açık Cezaevinden evine kadar eşlik ettiler, evinin girişinde dualar ve tekbirlerle ailesine kavuştu…
 
SUNA: “Bu haksız ceza hem bana, hem de çok sevdiğim Hasan Karakaya Ağabeyimedir. Benim duygularımda derin yaralar bırakırken Rahmetli Hasan Karakaya’nın temiz ruhunu rahatsız ettiğini düşünüyorum.”
 
Yeni Akit Gazetesi Niğde Muhabiri ve Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Suna, “bir taraftan sevinçliyim aileme kavuşuyorum, bir taraftan üzüntülü ve buruk duygular içindeyim, gerçekten bu cezayı hak etmedim. Her zaman  devletime, milletime ve yasalara saygılı oldum, ısrarla bu tavrımı sürdüreceğim. Bu haksız ceza hem bana, hem de çok sevdiğim Hasan Karakaya Ağabeyimedir. Benim duygularımda derin yaralar bırakırken Rahmetli Hasan Karakaya’nın temiz ruhunu rahatsız ettiğini düşünüyorum. Bazı sözde gazetecilerin kaymakamdan yana tutumunun aksine, Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün ile Niğde Gazeteciler Cemiyeti yöneticilerine teşekkür ediyorum, dost olarak her zaman yanımda oldular. Yeni Akit Gazetesinden başta Ali İhsan Karakaya olmak üzere tüm yöneticiler hep yanımda oldular teşekkür ediyorum. Benim ızdırabımı giderecek  tek teselli, Anayasa mahkemesinden hiç hak etmediğim bu garabetin ve haksız cezanın düzeltilmesidir .” dedi.
 
Niğde Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Alpaslan Düzgün, “ Biz hep hukuk kuralları içerisinde yayın ve haber yapılması konusunda duyarlı davrandık. Tüm arkadaşlarımız hep bu sorumluluk duygusu içerisinde. Fakat arkadaşımıza verilen cezanın mantığını kavrayabilmiş değiliz.  Dursun Suna’ya Özgürlük açıklamamıza her kesimden insan destek verdi. Dursun Suna; ilkeli ve duyarlı bir gazeteci olmasının ötesinde yıllardır Niğde’de sevilen ve güvenilen dürüst bir şahsiyettir. Kamu vicdanını rahatlatacak ve onu huzurlu bir yaşam sürmesini sağlayacak bir düzeltme konusunda ümidimizi yitirmedik.” Dedi.
 
Editör: TE Bilişim