Başbakanlık Ek Binasında Fuat Avni operasyonu düzenlendi. Fuat Avni'ye bilgi sızdıranlar bulundu. Fuat Avni Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi  Niğdeli Akif Mustafa Koçyiğit olduğu ortaya çıktı. 


 

FUAT AVNİ 9 KİŞİ İLE BİRLİKTE YAKALANDI
 

İstanbul emniyeti tarafından gerçekleştirilen operasyon ile Fuat Avni olarak bilinen organizasyon ve başındaki isim yakalandı. Operasyon dün gece saat 03.00'da yapıldı.

FUAT AVNİ NİĞDELİ ÇIKTI. 

Fuat Avni'nin kimliği de nihayet belli oldu. Bu kişi Başbakanlık Veri Toplama Merkezi'nin İstihbarat Şefi Akif Mustafa Koçyiğit .

Bilişim’in en önemli noktasında bulunan Akif Mustafa Koçyiğit’in, İstihbarat Daire Başkanlığı Bilgi İşlem Merkezi’nde yer alan 9 kişilik uzman bir mühendis kadrosuyla çalıştığı öğrenildi. Fuat Avni’ye (Akif Mustafa Koçyiğit) yapılan operasyonla birlikte bu 9 bilgisayar mühendisi de gözaltına alındı. 

Fuat Avni'nin Niğdeli olduğu anlaşıldı.  Niğde Merkeze bağlı Pınarcık köyünden olduğu. Cemaatin lise ve okullarından mezun olup ABD Michigan State University'den mezun olduğu 2005 yılından beri Başbakanlık'ta görev yaptığı. Başbakanlık Veri Toplama merkezinde görevli olduğu. Niğde İmamhatip Mezunu, Kılıçarslan Yurdunda kaldıığı öğrenildi. 

Darbe girişiminde Özel Kuvvetler Komutanlığında görevli Astsubay  Ömer Halisdemir gibi Kahramanlar çıkarken, böylesi hainlerde çıkabiliyor. 

Akif Mustafa Koçyiğit'in açığa alındığı ancak Fuat Avni isimli twittir hesabından hala paylaşım yapıldığı görüldü. Koçyiğit'in Fuat Avni'ye bilgi ulaştırdığı iddiası ile açığa alındığı tahmin ediliyor. 











 

Editör: TE Bilişim