Niğde'nin Ulukışla ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında 9 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Ulukışla Kaymakamlığının başlattığı soruşturma kapsamında "hileli satışa aracılık" ve "evraklarda usulsüzlük yapmak" suçlamasıyla 9 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince FETÖ'ye ait bir öğrenci yurdunu satın alarak hileli satışa aracılık ettikleri iddiasıyla 2, Zirve Öğrenci Yurdu ve Ulukışla Eğitim Derneğinde aktif çalışan ve evraklarda usulsüzlük yaptıkları öne sürülen 7 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

AÇIĞA ALINAN VE TUTUKLULAR DIŞINDA DİSİPLİN SORUŞTURMASI AÇILANLAR DA VAR

Diğer yandan Vali Ertan Peynircioğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrasında Fethullahçı terör örgütü soruşturması kapsamında 600 kamu görevlisinin açığa alındığını, 100'ün üzerinde de tutuklu bulunduğunu belirtti. 

Vali Peynircioğlu; Tutuklu sayısından fazla disiplin soruşturması açılan personel var. Her soruşturma açılan personel açığa alınmış değil. Titiz bir çalışma yürütülüyor. Bu çalışmalar mümkün olduğunca vicdani ve hukuki kanaatlere göre yapılması gerekiyor. Devletimiz de bu konuda çok hassas" dedi. 


Güncelleme: 

Ulukışla'daki 9 Gözaltından 7'si denetimli serbestlik ile salıverildi, diğer 2 kişi ise tutuklandı. 
Editör: TE Bilişim