Emniyet Müdürlüğü, velilerin, çocuklarının takipçisi olmalarını, eğitim güvenliğinin sağlanması konusunda kendilerine yardımcı olmalarını istedi.

İlköğretim ve ortaöğretimde 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı başladı. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü, öğrenci, öğretmen ve veliler açısından verimli bir yıl olması amacıyla uyarılarda bulundu.


Yapılan açıklamada, daha önceki yıllarda da başarıyla uygulanan 'okul polisi' uygulamasına bu yıl da devam edileceği ifade edildi. Okullarda görev alan polislerin, okul idaresi ve öğrencilerle irtibat halinde önleyici güvenlik tedbiri konusunda çalıştığının hatırlatıldığı açıklamada, özellikle velilerle öğretmenlerin bu yöndeki desteğinin emniyet müdürlüğünce büyük önem taşıdığı kaydedildi. Özellikle veliler ve öğrencilere düşen sorumluluklar olduğunun altı çizildi. Mutlu bir aile ortamının tesisinde en önemli unsurun ebeveynler olduğunun belirtildiği açıklamada, okul çevrelerinde rahatsızlık oluşturan, şüphe uyandıran şahıs, araç ve kişilerin vakit kaybetmeksizin 155 polis hattına haber vermesi istendi.


İnternet kullanımında ortaya çıkan olumsuzluklara da dikkat çekilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "İnternet, bilgiye ulaşım adına sınırsız imkânlar sunmaktadır. Ancak yaşanan tecrübeler göstermiştir ki gençlerimiz bir takım kötü niyetli şahısların tuzaklarına kimi internet siteleri ve uydu yayınları sayesinde yakalanmaktadır. Bilgisayar konusundaki diğer bir konu genel ahlaka aykırı CD, DVD ve benzeri gibi bilgisayar materyalleridir. Bu materyallerin çocuk ve gençlerimizce temini, kullanımı ve arkadaş çevresindeki dağıtımı günümüz ve geleceğe ilişkin toplum ahlakını riske edici tehditler oluşturmaktadır. İlimizde okulların açılmasıyla birlikte ilçemizde meydana gelen üzücü trafik kazalarında özellikle ehliyetsiz ve ruhsatsız hızlı motosiklet kullanan şahıslar öne çıkabilmektedir. Hepimiz üzücü olaylarla karşılaşmamak üzere aileleri uyarıyoruz.


Çocukların Takipçisi Olalım !


Ne üzücüdür ki bazı gençlerimiz tarafından taşınan bıçaklar, olası yaşanan tartışma ve kavgalarda birer suç aletine dönüşebilmekte, telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkarmaktadır. Gözlerimiz onları rahatsız etmeden gençlerimizin üzerinde olmalıdır. Onların kötü alışkanlıklara karşı duyarlı olmaları ve arkadaşlarını seçmede iyi tavsiyelerde bulunarak öğütlerimizi verelim. Çocuklarımızın evden okula ve okuldan eve dönüş saatlerine dikkat edelim. Emniyet Müdürlüğü olarak şehrimizde oluşabilecek olaylara karşı emniyetçe gerekli tüm önlemlerimizi almaya devam ediyoruz. Halkımız oluşabilecek olaylara karşı uyanık olarak, şüpheli gördüğü kişi ya da kişileri Alo 155 Polis hattını arayıp, ihbar da bulunmaları emniyetleri yönünde daha güvenli olacaktır. Alo 155 Polis hattı hem ücretsiz hem de arayanlar hiçbir şekilde açıklanmamaktadır.


Açıklamada, ayrıca, okul servis araçlarının denetimlerini de yapmaktayız. Eğitim güvenliğinden Polis kadar öğretmenler, okul aile birlikleri ile velilerin de sorumlu olduğu ifade edildi.


Editör: TE Bilişim