Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, personelin yabancı kelime kullanmasını yasakladı.  

Ülkemizde hızla yayılan yabancı kelime kullanımı Emniyet'i önlem almaya itti. Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm birimlere bir genelge göndererek, telsiz görüşmelerinde, duyurularda, konuşma metinlerinde, kullanılan tabela ve işaret levhalarında, personelin kendi arasında ya da vatandaşla yaptığı konuşmalarda yabancı kökenli kelime kullanılmamasını istedi.

Emniyet müdürlüğünün yaptığı açıklamaya göre bu kapsamda, teşkilatta en çok kullanılan 350 yabancı kelime belirlendi. Bunların ve benzer yabancı kelimelerin kullanılmaması istendi. Böylece polislerin lügatından "provokasyon, hacker, data, radikal, aktivite, alkolmetre, fanatik" gibi Türkçemize girmiş birçok yabancı kelime çıkartıldı.

Niğde Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ; Emniyet Genel Müdürlüğünün bu konudaki amacının Türkçe’nin geliştirilmesi ve korunması olduğunu söyledi. Uludağ, teşkilatın bünyesinde Türkçe’nin özenle kullanılmasının, anlama, yazma, konuşma gibi temel dil becerilerinin geliştirilmesinin kurumsal gelişme açısından gerekli olduğunu bildirdi.




Editör: TE Bilişim