Güvenli Okul Projesi kapsamında riskli olarak belirlenen okullarda Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipleri tarafından düzenlenen uygulama ile şüpheli şahıslar üzerinde arama yaparak GBT sorgusu yaptı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı narkotik, asayiş ve çocuk şube ekipleri tarafından Güvenli Okul Projesi kapsamında okul önlerinde uygulama gerçekleştirildi. 21 okul önünde 25 ekip 106 polis memurunun katıldığı uygulamada 120 şahsın GBT sorgusu yapılmış ve hiçbir soruna rastlanılmaştır.

Geleceğimizin teminatı gençlerimizin, çocuklarımızı geleceğe en iyi şekilde hazırlamak onlara sağlıklı, huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamı hazırlamak adına her yıl olduğunu gibi bu yılda bazı tedbirler aldıklarını ifade eden İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, “ Öğrencilerin her anlamda rahat etmesi açısından birçok konuya dikkat edildiğini, “ Biz özelikle okulların çevre güvenliğine önem veriyoruz, bu anlamda okullarımızı risk guruplarına göre sıraladık. Riskli okullarımıza özellikle asayiş, narkotik ve çocuk şubeden ekipler görevlendirdik. Güvenli Okul Projesi kapsamında zaman zaman uygulamalar gerçekleştiriyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim