Vatandaşlarımızın cep telefonlarından acil durumlarda ihbar veya şikâyette bulunabilmeleri amacıyla 155 SMS servisi 01.02.2014 tarihinden itibaren kullanıma açılıyor. 


Niğde Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; Vatandaşlarımızın SMS ihbar servisinden en iyi şekilde yararlanabilmeleri için cep telefonlarının SMS kısmına ihbar ve şikâyetle ilgili bilgiler yazıldıktan sonra 155’e ücretsiz şekilde gönderebileceklerdir.

İlk etapta SMS ihbarlarına interaktif olarak geri dönüş yapılamayacağından SMS içeriğine ihbarla ilgili tüm bilgilerin eksiksiz olarak yazılması gerekmektedir.

SMS’ler 155 Polis İmdat İhbar Hattında olduğu gibi hangi konumdan gönderilmiş ise o ilin 155 Polis İmdat Çağrı Merkezlerine iletilecektir.

Vatandaşlarımızın kullanmış olduğu bazı akıllı telefonlarda acil çağrı bildirim özelliği var ise (Çalınmaya karşı acil durumlar için), telefon menüsünden gerekli ayarlamalar yapılmak suretiyle, kullanıcının haberi olmaksızın acil çağrı SMS gönderimi yapılmaması gerekmektedir."denildi. 

Sistemin 01 Şubat 2014 tarihinde başlayacağından vatandaşlarımızın test, deneme, içeriği boş bırakılmış vb. SMS göndermemeleri istendi. 


Editör: TE Bilişim