İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ : “Güvenli İl Olmamızda Basının Rolü Önemli”

 

 

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, Niğde Gazeteciler Cemiyeti’ni (NGC) ziyaret etti. Niğde Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Süleyman Tuzcu, Kurucu Başkanı Ahmet Öncü, Seçici Kurul Başkanı Araştırmacı Yazar İdris Yavuz, NGC Eski Başkanı Necmi Pişkin ve Cemiyetin Yönetici ve Üyelerinin hazır bulunduğu ziyarette, NGC’nin gerçekleştirmiş olduğu faaliyetlerinden söz eden  Başkan Vekili Tuzcu, NGC’nin Niğde’nin eğitim, kültür, sosyal, kültürel ve ekonomik bakımından iyi seviyelere taşınması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

 

 

NGC’nin her alanda sorunları en yüksek dille ifade edeceğini belirten Tuzcu, “ Bütün bunları yaparken bir köprü olduğumuzu, sorumlu olduğumuzu ve bilinçli davranmamız gerektiğini asla unutmayacağız” diye konuştu. NGC Başkan Vekili Tuzcu, “NGC 23 yıllık geçmişiyle Niğde’nin kalkınmada öncelikli il düzeyine getirilmesi Niğde Üniversitesi’nin kurulması için 50 bin imza toplanması, Niğde’de olmayan kamu kurumlarının ilimize getirilmesi, Patates Araştırma Enstitüsü’nün Kurulması başta olmak üzere birçok alanda kentin gelişimine Niğde’nin tanıtımına katımı sağlamıştır. Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun kurucuları arasında yer alan NGC 23’üncü Başkanlar Konseyi Toplantısı, KKTC ve Bölge Cemiyetlerinin katılımıyla yapılan 20. Kuruluş Yıldönümü Etkinlikleri, Akademik düzeyde 3 ay süren Muhabirlik Sertifika Programı ile hem meslek içi eğitime hem de Niğde’nin ulusal ve uluslararası tanıtımına katkı sağlamıştır. Dün olduğu gibi bugün de NGC Niğde sınırlarını aşan basın meslek kuruluşları içerisinde saygın bir yere sahip olan kurumsal kimliğini koruyup geliştirme yolunda çalışmalarını sürdürüyor.”dedi. 

 

 

Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ ise şehrin gelişmesi açısından, toplumun daha iyi seviyelere gelmesi veya kamu hizmetlerinin daha iyi bir şekilde yürütülmesi açısından basının önemli olduğunu belirtti.

 

 

 Niğde’nin güzel bir şehir olduğunu dile getiren Uludağ, “ Niğde güvenlik açısından da rahat bir İl. Buna rağmen bizim de gözümüzden kaçan ulaşamadığımız birtakım konular     olabilir, bunların bizlere iletilmesinden mutluluk duyarız. Burada basının büyük rolü olacaktır. Bu anlamda Niğde Halkının bilinçlenmesinde, Niğde Basını görevini yerine getirmiştir. Bu görevi ve eğitici, bilinçlendirici rolü sürdürecektir. Bundan da herhangi bir endişemiz olmaz, memnun da oluruz ve elimizden gelen gayreti gösteririz” dedi.

 

 

Kamuoyunu doğru bilgilendirmenin önemli olduğunu söyleyen Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, “ Bazen görüyoruz, geçmişte yaşanan örnekleri de bulunmaktadır, basın sadece duyduğunu yazabiliyor, bilgiyi teyit etmek gibi bir yola başvurmuyor. Bu doğru bir davranış değil, ilgililerle görüşüldüğü takdirde en doğru bilgiye ulaşılacak ve vatandaş da doğru bir şekilde bilgilendirilecek. Bu anlamda,  mevzuat ölçüsünde mümkün olduğunca doğru bilgilendirme açısından elimizden geleni yapmaya çalışırız” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim