Birçok vatandaş yeni yılı evlerinde karşılamayı tercih ederken bir çok vatandaş da geceyi eğlence mekanlarında geçirmeyi tercih etti. Emniyet güçleri ise vatandaşların güvenliği için tüm geceyi görevlerinin başında geçirdi.

Niğde Emniyet Müdürlüğü yılbaşı için aldıkları 63 Ekip 335 polis ile 3 aşamalı 8 noktada sabit uygulama, 6 ana caddede yaya ve motorize devriye, mahallerine tamamında motorize ekipler, Meydanlarda toplu kuvvet, Hıdırlık bölgesinde kontrol noktası alınan tedbirler neticesinde emniyet güçleri yılbaşı gecesi boyunca kuş uçurtmadı. Niğde’nin birçok yerinde alınan tedbirler doğrultusunda yapılan uygulamalar ile vatandaşların huzurlu bir gece geçirmeleri sağlandı. Niğde’nin giriş çıkış noktalarından, eğlence mekanlarında ve ana arterler üzerinde yapılan uygulamalar ile şüpheli görülen araç ve kişiler üzerinde aramalar yapıldı. 

Yılbaşı akşamı kentin belirli noktalarında Yapılan  uygulamalarda ise bin 278 kişinin GBT sorgusu yapıldı, sorguda aranan 3 kişi gözaltına alındı. Sorgulanan 389 araçtan  10 tanesine ise 13 bin 684 TL para cezası kesildi.  Niğde Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, yılbaşı akşamı herhangi bir olayın yaşanmadığını, Niğde halkının huzurlu bir şekilde yeni yıla girdiğini söyledi. 

2019'u karşılamak için birçok vatandaş eğlence mekanlarını tercih ederken emniyet güçleri kentin birçok noktasında yaptıkları alkol kontrolleriyle alkollü araç kullanımına geçit vermedi. Vatandaşların eğlenerek geçirdikleri yeni yıl gecesinin kabusa dönüşmemesi için yoğun çaba sarf eden polis ekipleri kimlik kontrollerini de sıklaştırdı.
 
Editör: TE Bilişim