Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin yürüttüğü "28 Şubat soruşturması" kapsamında hakkında gözaltına alınma kararı olan Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk, Emniyet  Müdürlüğüne gelerek teslim oldu. 

Bu gün sabah saatlerinde 28 Şubat soruşturması çerçevesinde Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk'ün Altunhisar'da bulunan evinde arama yapılmıştı. 

Milli Güvenlik Akademisi'nin eski komutanı Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk, saat 17.45 sıralarında avukatı Erkan Şahin ve kız kardeşi ile birlikte geldiği Niğde Emniyet Müdürlüğü'nde teslim oldu. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde ifadesi alınan Şahintürk, ardından NiğdeDevlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Şahintürk'ün Ankara'ya götürüleceği öğrenildi. 


Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk'ün Avukatı Erkan Şahin de, basın mensuplarının sorularını cevapladı. Şahin, "Sabahleyin başlayan bir süreç bu. 28 Şubat süreciyle ilgili Ankara Cumhuriyet BaşsavcıVekilliği'nin yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, dahil olduğu iddia edilen kişilerle ilgili soruşturma var. Bu soruşturmayla ilgili Niğde'mizin yetiştirdiği çok değerli Emekli Tuğgeneral Ümit Şahintürk ile ilgili gözaltına alma kararı var. Belirli prosedür işledikten sonra Ankara'ya gitmek zorunda kalacağız. Şuan soruşturma aşamasında çok fazla detay yok elimizde. Özellikle basında Ümit Şahintürk'le ilgili emekli kıdemli albay diye geçiyor, aslında Ümit Şahintürk emekli tuğgeneraldir, Türk ordusunun bir çok kritik görevlerde bulunmuştur. İkiz Kuleler'in terörle mücadele konusunda bilgi ve desteklerine başvurulmuş ve diğer bir çok görevde bulunmuştur" dedi. 



Müvekkilinin sağlık sorunları olduğunu söyleyen Avukat Şahin, "Paşamın bugünkü süreçle ilgili görüşü, paşam yargıya inanıyor ve güveniyor. Niğde Emniyet Müdürlüğü'nde de paşama gereken ilgiyi gösterdiler. Elbette bu sürecin zaman içerisinde olumlu geçeceğine inanıyoruz. Paşamızın ciddi sağlık problemleri var, özellikle tansiyon problemleri var. Ama yine de biz Türk yargısına güvenmek istiyoruz ve güveniyoruz. İnşallah sonuçları iyi bir şekilde sonlanmasını diliyoruz" diye konuştu. 


Niğde 'de Emekli Tümgeneral Ümit Şahintürk 'ün Evi Arandı TIKLAYIN







Editör: TE Bilişim