Niğde Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şube Müdürlüğü  Elektrikli Bisikletlerin Trafik Tescili  yapılması hakkında bilgilendirdi.

  

Niğde Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada; Havaların ısınması ile birlikte motosiklet ve motorlu bisiklet türü araçların kullanım oranı arttığından, yapılan etkin denetimlerde bu tür araçları kullanan çok sayıda sürücüye belgelerinin eksik olması ve kask takılmaması gibi nedenlerle çok sayıda cezai işlem uygulanmıştır.  Bu denetimlerde vatandaşlarımızın elektrikli bisikletlerin tescil ettirilmesine, sürücülerinin sürücü belgesi sahibi olmasına ve kask kullanmalarına gerek bulunmadığı yönünde birtakım yanlış bilgiye sahip olduğu tespit edilmiştir.

  

Elektrikli bisikletlerden; gücü 0,25 kw’dan az olanların her hangi bir tescil zorunluluğu ve sürücülerinin sürücü belgesinin bulunması zorunluluğu bulunmamakla birlikte, bunları kullanan sürücülerin 15 yaşını doldurmuş olmaları, koruyucu başlık (kask) kullanmaları ve bisikletlerinin faturalarını yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. Ancak, gücü 0.25 kw’ dan yüksek olan elektrikli bisikletlerin diğer motosiklet ve motorlu bisiklet türü araçlar gibi tescil ettirilme zorunluluğu, sürücülerinin ise A1 sınıfı  sürücü belgesi sahibi olması ve kask kullanma zorunlulukları vardır. Gücü 0.25 kw’ dan yüksek olan elektrikli bisikletlerin tescilsiz ve sürücü belgesi olmayan sürücüler tarafından kullanılması/ kullandırılması yasak olup, tespiti halinde de gerekli cezai işlemler uygulanmaktadır.  

 

Vatandaşlarımızın mağdur olmaması açısından, gücü 0.25 kw’ dan yüksek olan elektrikli bisikletlerini tescil ettirmeleri, geçerli sürücü belgesine sahip olmaları, koruyucu başlık (kask) takmaları  ve diğer sürücüler gibi trafik kurallarına uymaları gerektiği hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi.

 

Editör: TE Bilişim