Niğde Belediyesi'nde elektrik ve doğalgaz faturalarını tahsil eden firma yetkilisinin paralarla birlikte kayıplara karıştığı iddia edildi.


Ancak ilginç olan belediye'nin altındaki vezne de sorumluluğu hiç bir kurum kabul etmiyor.   Niğde Belediyesi ve Kapadokya Gaz firması oradaki tahsilatla bir bağlantılarının olmadığını belirtiyor. 




Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz aylarda başka bir firmadan elektrik ve doğalgaz faturalarını tahsil etme işini devralan Y.D. isimli şahıs, tahsilat gişelerinde vatandaşın yatırdığı fatura ücretlerini toplayarak kayıplara karıştı.

Dün akşam mesai bitiminin ardından Niğde Belediyesi'nde bulunan MEDAŞ ve Kapodokya Doğalgaz tahsilat gişelerinde Bilgisayar ve kasadaki bozuk paraları dahi toplayan Y.D.'nin, gişede bulunan personeli işten çıkardıktan sonra Niğde'den ayrıldığı öne sürüldü.



Bu arada evlerindeki doğalgaz ve elektriğin kesilmesi üzerine vatandaşlar, makbuzları ile birlikte geldikleri gişelerin boş olduğunu görünce çaresizce yetkililere ulaşmaya çalıştı.


Belediye personeli ise gişelere, "Elektrik şirketi işi bıraktığından dolayı tahsilat yapılamamaktadır" yazılı kağıt astı.


Niğde Belediyesinden Olayla İlgili Açıklama Geldi



Niğde Belediyesi içerisinde vatandaşlara hizmet vermek için elektrik ve doğalgaz firmalarına yer tahsis eden Niğde Belediyesi, firma yetkililerin kayıplara karışması ile ilgili Niğde Belediyesinin bir alakasının olmadığını bildirdi.


Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, "Vatandaşlarımızın talebi doğrultusunda, fatura ödemelerini kolaylaştırmak adına, Niğde Belediyesi olarak ilgili firma yetkilisine kira karşılığı yer tahsisi yapılmış ve elektrik, doğalgaz, telefon gibi ödemeler, ilgili firma ve kişi tarafından alınmıştır. Yapılan fatura tahsilatının Niğde Belediyesi ile hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır. Vatandaşlar tarafından yapılan elektrik, doğalgaz ve telefon ödemeleri belediyemiz veznelerince değil, söz konusu firma ve kişi tarafından tahsil edilmiştir. Niğde Belediyesi hiçbir şekilde Elektrik, Doğalgaz ve Telefon fatura tahsilatı yapmaz ve yapmamıştır. Elektrik, Doğalgaz ve Telefon fatura ödemesi konusunda yaşanan problemler tamamen söz konusu firma ve şahsı ilgilendirmektedir. Yapılan ödemelerin Belediyemiz ile hiçbir bağlantısı yoktur" denildi.


Kapadokya Gaz ;Belediye'nin altındaki tahsilat merkezi ile bağlantımız yok!


Kapadokya Doğalgaz tarafından; dün “Kapadokyagaz’dan Abonelerine Önemli Duyuru!” başlığı altında yazılı açıklama yapıldı.


Açıklamada; “Niğde Belediye binası altında doğal gaz tahsilatı yapmak üzere faaliyet gösteren tahsilat merkezi ile Kapadokya Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.’nin hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır” denildi.

Doğal gaz faturalarının tahsilatı ile ilgili yetkili ödeme noktalarının; abone merkezleri, anlaşmalı PTT’ler ve anlaşmalı bankalar olduğunun altı çizilen Kapadokyagaz firmasının açıklamasında daha sonra şöyle denildi:

“Kapadokyagaz, yetkili ödeme noktalarına ödeme yapılması konusunda gerekli bilgilendirme ve uyarıları düzenli olarak; doğal gaz faturalarının üzerinde, web sitelerinde, basın ve yayın kuruluşları yoluyla yapmaktadır.

Doğal gaz abonelerinin mağduriyet yaşamaması için sadece Kapadokyagaz’ın yetki verdiği ödeme noktalarından doğal gaz faturalarını yatırmalarını önemle hatırlatırız.”

Editör: TE Bilişim