Eğitim 2023 Derneği Genel Başkan Yardımcısı Gazi Karabulut PKK terör örgütünün son günlerde öğretmenleri hedef alan eylemlerini sert bir dille kınadı. Karabulut yaptığı açıklamalarda şu görüşlere yer verdi:

"Bir milletin geleceği eğitim- öğretime verdiği değerle doğru orantılıdır. Eğitim öğretim düyasının asli unsuru da eğitimcilerdir. Eğitim ordumuzun fedakar görevlileri öğretmenlerimiz ülkemizin her yerinde büyük bir özveri ile görev yapmaktadırlar. Her türlü meşakkati mukaddes bir anlayışla göğüsleyip varını yoğunu ortaya koyan öğretmenlerimiz zaman zaman aile, memleket bir yana kendilerini de unutarak hizmet etmektedirler.
Ancak son günlerde terör örgütlerinin öğretmenlerimize yönelik eylemleri sabrı taşırmış ve devletimizin bu konuda gerekeni en acil ve etkin bir şekilde ifa etmesi kaçınılmaz olmuştur.

Terör örgütünün Doğu ve Güney Doğuda yaşayan vatan evlatlarının karanlıkta boğulmasını engellemek adına görev yapan öğretmenlerimize yönelik kaçırma eylemlerine karşı devletimiz gereken kurtarma girişimlerini derhal tatbik etmelidir. Öğretmenlerimiz orada canlarını hiçe sayarak mücadele ederken devlet de onların güvenliği adına her türlü tedbiri almalıdır.  Eğer öğretmenlerimizin güvenliği sağlanamaz ve oralarda eğitim öğretim yapılamazsa terörün bitmesini beklemek hayalden öteye gitmez. Öyleyse devletimiz bütün birimleriyle öğretmenlerimize sahip çıkmalı hatta oralarda görev yapan öğretmenlerimize sadece güvenlik değil özlük hakları açısından da hakkettiklerini vermelidir. Ve en kısa sürede öğretmenlerimiz ailelerine, öğrencilerine kavuşturulmalıdır"
 
Editör: TE Bilişim