Niğde'nin Çamardı İlçesi'ndeki Demirkazık dağları arasında bulunan Apışkar Vadisi'nde arkadaşlarıyla tırmanış yaptığı sırada düşen dağcı  Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekibi tarafından kurtarıldı. 

Konu ile ilgili Niğde Valiliğinin Yaptığı açıklamada; 02 Haziran 2015 günü saat: 09.10 sıralarında Niyazi Doğan ÖNCÜ isimli dağcı 156 J. ihbar hattını arayarak; Boğaziçi Üniversitesi Dağcılık Kulübü üyeleri olarak (12) kişilik dağcı gurubu ile birlikte Aladağlar Bölgesinde bulunan Küçük Demirkazık Dağı Bölgesinde Zirve tırmanışı için sabah saat: 05.30 sıralarında tırmanışa başladıklarını, bu tırmanış esnasında, 22 yaşındaki Ç.E isimli bayanın ayağının kayması sonucu yaklaşık 100-150 metrelik karlı bölgede kayarak düşmesi sonucunda diz kapağı bölgesinde yaralandığını, kendilerinin grup halinde taşımaya çalıştıklarını, ancak ilerleyen zaman içerisinde durumun yürüyemez hale gelmesi halinde yardım talebinde bulunabileceklerini şeklinde bildirimde bulunmuştur.

Alınan ihbar değerlendirilmek üzere derhal Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığında bulunan Jandarma Arama Kurtarma Timine iletilmiş ve dağcı grup ile temasa geçilerek durum değerlendirilmesi yapılması ve gerekirse derhal bölgeye gidilerek arama kurtarma faaliyetinin başlanması emri verilmiştir.

Kaza geçiren grup ile irtibat kurulmuş ve düşen dağcının durumunun ilerleyen saatlerde daha da ağırlaşacağını ve tahliyesinin geceye kalarak geçilebileceği değerlendirilerek; Çamardı İlçe Jandarma Komutanlığında bulunan Jandarma Arama Kurtarma (JAK) Timinden 5, ve Çamardı Aladağlar bölgesinde eğitim faaliyetinde icra etmekte olan Ankara Jandarma Komando Özel Asayiş Komutanlığı (JÖAK) Birliğinden 6, olmak üzere toplam (11) kişilik personel ile 2 sivil kılavuz saat: 10.40 sıralarında olay bölgesine yönlendirilmiştir.

Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayak Evi üst kısmında bulunan Sokullupınar mevkiine araçlarla (15) dakika içinde intikal edilerek, saat: 11.55 sıralarında yaya intikale başlanmıştır.

Havanın yağışlı, vadi tabanlarında da kalın kar tabakalarının olması nedeniyle saat: 14.40 sıralarında Küçük Demirkazık Dağının kuzey duvarı alt kısmında bulunan Apışkar vadisinde bulunan yaralı şahsa ve 3 arkadaşına ulaşılmıştır. 22 yaşındaki yaralı bayana, olay yerinde ilk müdahale yapılmasına müteakip sedye yardımı ile 11 JAK/JÖAK       PERSONELİ VE 2 Sivil kılavuz nezaretinde kar üstünde yaklaşık 2 saat, kar kaplı alanı bitmesine müteakip ise yaklaşık 2,5 saatlik yaya yürüyüş ile zor şartlarda saat: 19.40 sıralarında Sokullu Pınar mevkiine yaralı şahıs indirilerek Jandarma aracı ile Çamardı Devlet Hastanesine sevk edilmiştir. Hastanede yapılan tetkikler sonucu herhangi bir hayati tehlikesinin olmadığı anlaşılan yaralının sağ diz kapağının altında 20 dikiş atılmasına müteakip taburcu edilmiştir"denildi. 
Editör: TE Bilişim