Niğde ve Bor'da uzun süredir devam eden telefonla dolandırıcılık hala devam ediyor. Polisin bütün uyarılarına rağmen, asılan afişlere, haberlere rağmen telefonla dolandırıcılık olayları hala var. Niğde Emniyet Müdürlüğü bu konuda eğitici videolar hazırladı, pankartlar ve bildiriler hazırladı, en son Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü reklam panolarına uyarıcı afişler astı.


Bor Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği ekipleri, halkı dolandırıcılara karşı uyarıyor. Daha önceden çeşitli seminer, toplantı ve bildiriler ile vatandaşları uyaran Bor Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ekipleri şimdi de, kentin işlek caddeleri, marketler ile banka şube ve ATM'leri önüne kontör ve para dolandırıcılığına karşı, 'Dolandırıcılara dikkat' broşürü astı. 

Emekli ve çalışanların maaş aldığı tarihlerde artan kontör ve para dolandırıcılığına karşı halkı bilinçlendirmeyi amaçlayan polis, broşürlerde "Sizi telefon ile arayarak, kendisini polis, asker veya adliye personeli olarak tanıtan kişilerce çeşitli sebepler gösterilerek yapılan kontör ve para taleplerine itibar etmeyiniz. Unutmayınız ki polis kontör istemez." uyarısına yer verdi.









Editör: TE Bilişim