Niğde'nin Çamardı ilçesinde, Aladağlar'da tırmanış yaparken çığ altında kalan dağcıyı arama kurtarma çalışmalarına kar yağışı nedeniyle ara verildi.
Niğde'nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı'nda tırmanış yaparken üzerlerine çığ düşen dağcılardan Mustafa Kemal Karakoç'u arama çalışmalarına saat 08.00'de yeniden başlanırken donmak üzereyken kurtarılan ve tedavisinden sonra taburcu edilen diğer dağcı Hilal İşcan, arama kurtarma çalışmalarının yönlendirildiği Demirkazık Dağevi'ne geldi. Sabah saatlerine arama çalışmalarına devam eden ekipler, kar yağışının başlamasıyla beraber çalışmalara ara verdi.
Geçen pazar günü Demirkazık Dağı Eznevit zirvesine tırmanış gerçekleştiren Hilal İşcan ile Mustafa Kemal Karakoç, saat 16.00 sıralarında inişe geçtiklerinde üzerlerine çığ düştü. İşcan, kar kütlesinin altında kendi imkânıyla kurtulurken, Karakoç'a ise ulaşamadı. Telefonla 112 Acil'i arayan İşcan'ın yardım talebi üzerine bölgeye JAK, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Bölgedeki kötü hava koşullarına rağmen arama çalışmalarını sürdüren ekipler, Pazartesi günü sabah saatlerinde İşcan'ı buldu. Donmak üzere olan İşcan, helikoptere alınarak Adana Şehir Hastanesi'ne götürüldü. İşcan, tedavinin ardından taburcu edildi.

KURTARILAN HİLAL, DEMİRKAZIK'TA
Niğde'nin Çamardı ilçesi Demirkazık Dağı'nda tırmanış yaparken, üzerlerine çığ düşen 2 dağcıdan kurtarılan Hilal İşcan, Demirkazık dağ evine gelerek, Çamardı Kaymakamı Emrah Akduman ile görüşüp, olayın detaylarını ise kurtarma ekiplerine anlattı.

KARAKOÇ’UN AĞABEYİ DETAYLARI ANLATTI
Çığ altında kalan Kemal Karakoç'un ağabeyi Ahmet Karakoç ise hala umutlu olduklarını belirterek, "Allah'tan umudumuzu kesmiyoruz, bekliyoruz. İnşallah ölü, yaralı neyse umudumuzu koruyoruz. Kemal, dağcılığı seviyordu. 2- 3 yıldır gidiyordu. Çoğundan haberimiz yoktu. Bir tutkusu vardı. Konya'dan geldik. Babamla amcamla beklemeye devam ediyoruz" dedi.

ÇALIŞMALARA ARA VERİLDİ
Niğde'nin Çamardı ilçesinde çığ altında kalan dağcı Kemal Karakoç'u arama çalışmalarına, bölgede kar yağışının başlaması ve yoğun sis nedeniyle ara verildiği öğrenildi. Arama- kurtarma ekipleri, Demirkazık Dağ Evi'ne döndü.

GECE ARA VERİLDİ
Dağcılardan Kemal Karakoç'u arama kurtarma çalışmaları bölgeye gelen dağcılarında yardımı ile Pazartesi günü saat 18.00'e kadar sürdü. Ancak çalışmalara hava sıcaklığının -17'ye kadar düşmesi nedeniyle ara verildi. Dün sabah tekrar çığın düştüğü yere gelen arama kurtarma ekipleri, Karakoç'u Samsun AFAD tarafından da bölgeye getirilen 'Aprek' isimli kadavra köpeği ile tekrar aramaya başladı. 

4 METRE KAR VAR
Ekipler ayrıca, bacağında platin bulunan Karakoç'u bulabilmek için çalışmalarda metal detektör de kullandığı açıkladı. Çığ düşen bölgenin 800 metrelik bir alanı kapsadığını açıklayan ekipler 4 metreyi bulan karda arama çalışmalarını güçlükle  sürdürüyor.
 
Editör: TE Bilişim