Niğde’de Evlerinin önünde oynayan 5 Yaşındaki Şura Rabia Dinç'e yola çıktığı esnada bir otomobil çarptı. Araç sürücüsü kaza sonrası durmayarak olay yerinden kaçarken, aile plakası alınamayan araç sürücüsünü onlarca güvenlik kamerasını inceleyerek buldu. 

Edinilen bilgiye göre, kaza, 26 Mayıs 2016 günü Niğde Merkez Şahinali Mahallesi Söğüt Sokak'ta meydana geldi. 5 yaşındaki Şura Rabia Dinç sokakta bulunan evlerinin önünde oynarken biranda yola çıktı. Minik Büşra'ya yola çıktığı anda çarpan araç sürücüsü durmak yerine hızla olay yerinden uzaklaştı.

Güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerde acılar içinde yerde kalan minik kıza komşular yardım ederken plakası alınamayan aracın sürücüsü çarptığı kıza yardım etmek yerine hızla olay yerinden uzaklaştı.

Polis, kazaya karıştıktan sonra durmayarak kaçan aracı ve sürücüsünü tespit etmek için çalışma başlatırken acılı aile süreci beklemek yerine kendileri araştırma yaptı.

Onlarca güvenlik kamerasını inceleyen aile çocuklarına çarpan araç sürücüsünü tespit edip polise bilgi verdi.

Ailenin araştırmasına göre tespit edilen 06 AGD 59 plakalı aracın sürücüsü H.K'nin göz altına alındığını ve savcılık talimatı ile serbest bırakıldığını belirten Baba Mahmut Dinç çocuğuna çarpıp kaçan sürücünün serbest bırakılmasına isyan etti.

Mahmut Dinç, ''Kazanın gerçekleştiği saatlerde iş yerindeydim, arkadaşlarım bana çocuğunuz kaza yaptı dediğinde iş yerinden nasıl hastaneye gittiğimi hatırlamıyorum. Gittiğimde çocuğum yoğun bakıma alınmıştı. Bir kaç saat çocuğumla ilgilendikten sonra kaza yerine geldim. Polisler inceleme yapıp gittiler ve o an aracın tespit edilemediğini belirttiler. Ben de kendi imkanlarımla aracı araştırmaya başladım. En az 15 kamera sistemi inceledim ve şahsı bulduk. Şahsı bulduktan sonra polislere şahsı teslim ettik. Şuan tutuklu değil. Biz kendi çabamızla her şeyi yaptığımız halde şahsın serbest bırakılmasına çok üzülüyorum. Serbest bırakılmasına diyecek kelime bulamıyorum ve adalete sığınıyorum.' dedi.

Çocuğunun vücudunun çeşitli yerlerinde kırıkların, akciğerinde kanamanın, karaciğerinde zedelenmenin olduğunu anlatan acılı baba Mahmut Dinç serbest bırakılan sürücünün tekrar tutuklanmasını talep etti.

Anne Ümmi Dinç ise yaptığı açıklamada, 'Çocuğuma çarptıktan sonra alıp götürmemiş bırakıp kaçmış adalet istiyorum, çocuğumun kanı yerde kalmasın'' dedi.

Kaza sonrası minik Şura'yı yerden kaldırarak acil servis çağıran komşu Nevriye Çekli ise olayın şokunu hala atlatamadığını belirterek göz yaşları içinde yaşananları anlattı.

Çekli; ''Çocuğa vurup kanlar içinde yerde bırakıp kaçıp gitmiş o şahsın cezasını çekmesi istiyorum'' dedi.

 
Editör: TE Bilişim