Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri Niğde’de meydana gelen ilginç hırsızlık olayının faillerini kısa zamanda yakalandı.

 
Niğde Emniyet Müdürlüğü Asayiş ekipleri geçtiğimiz hafta Niğde meydana gelen ilginç bir hırsızlık olayını kısa zamanda çözerek faillerini  adalete teslim etti.


ÜZERİNE SICAK ÇİKOLATA DÖKTÜLER, YETMEDİ LASTİKLERİ PATLATTILAR


Niğde Emniyet Müdürlüğünden konu ile ilgili yapılan açıklama da;  23.06.2014 günü ilimiz Bankalar Caddesi üzerinde meydana gelen Otodan Hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan soruşturma neticesinde; üç şüpheli şahsın bankadan yüklü miktarda para çeken müştekiyi takip ettikleri ve takip esnasında müştekinin elbisesine sıvı haldeki çikolatayı habersiz olarak döktükleri,  bu şekilde müştekinin, elbisesindeki lekeyi fark edip temizlemekle meşgul olduğu esnada içerisinde para olan çantayı çalmayı düşündükleri, ancak elbisenin arkasında leke olduğunu fark eden müştekinin elbisesini temizlemek için aracına binmesi üzerine şüphelilerin bu şekilde parayı çalamadıkları, bunun üzerine şüpheli şahıslardan birinin müştekinin binmiş olduğu aracın arka lastiklerini bıçak ile delmeye başladığı, o esnada da diğer iki şüphelinin aracın yanında bekledikleri, aracının lastiklerinden hava sesinin gelmesi üzerine müştekinin, içerisinde yüklü miktarda para bulunan çantayı ön koltuk üzerinde bırakarak aracının lastiklerini kontrol etmek için aracından ayrılıp aracın arka kısmına doğru gittiği, o esnada da aracın yanında bekleyen diğer şüpheli şahıslar müştekinin araçtan ayrılmasını fırsat bilerek araç içerisindeki para çantasını alarak olay yerinden uzaklaştıkları tespit edilmiştir.


İKİ ŞÜPHELİ TUTUKLANDI, BİR KİŞİ ARANIYOR
 
Bahsi geçen hırsızlık olayı ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde olayı gerçekleştiren şüpheli üç şahıs tespit edilmiş, şahıslardan S.A. ve T.Ş. isimli şahıslar yakalanmış, yakalanan şahıslar sevk edildikleri Niğde Cumhuriyet Başsavcılığınca yapılan soruşturma sonrasında tutuklanarak ilimiz E Tipi Kapalı Cezaevine teslim edilmiştir. Açık kimlik bilgileri tespit edilen üçüncü şüpheli M.B. isimli şahsın yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.

 
DOLANDIRICILARIN TAKTİKLERİ BİTMİYOR

 
Vatandaşlarımız bahsi geçen hırsızlık olayı hakkında bilgi edinilerek, bankalarda işlem yaparken dikkatli olmaları, özellikle yüklü miktarlardaki para alış verişlerde yalnız hareket etmemeleri ve yanlarında mutlaka tanıdıklarını bulundurmaları, alış veriş esnasında kendilerine elbisenizde pislik var, üzeriniz kirlenmiş diyerek veya başkaca bahanelerle oyalamak isteyen şahıslara itibar etmemeleri, para taşıdıkları esnalarda sürekli olarak etraflarını kontrol etmeleri, çevrelerinde meydana gelen kavga, tartışma, kaza vb. gibi merak uyandıran olaylarda olay yerinden uzak durmaları, vatandaşlarımızın para bulunan çantalarla araçlara bindiklerinde, çantanın dışarından alınamayacak ve görünemeyecek şekilde araç içerisinde muhafaza etmeleri, para çantası araçta iken herhangi bir gerekçe ile araçtan ayrılmamaları, araçtan mutlaka ayrılmalarının gerekmesi halinde ise,  para çantasının araç içerisinde bırakılmadan araçtan ayrılması,  herhangi bir şüpheli şahıslar veya olaylarla karşılaşmaları halinde hızlı bir şekilde 155’i arayarak bilgi vermeleri gerekmektedir.”denildi. 



Editör: TE Bilişim