Niğde merkez ve Çiftlik ilçesine bağlı bazı belde ve köylerde, dün akşam saatlerinde etkili olan sağanağın ardından meydana gelen selin verdiği hasarı tespit etmek için çalışmalar başladı.

Dün akşam saatlerinde Çiftlik ilçesinin kasaba ve köylerine yağan şiddetli yağış sonrası bazı yerelere sel geldi, bir çok ekili ürün alanında zarara sebep oldu, köylerde hasarlar meydana geldi. 

Bozköy, Ovalıbağ, Divarlı, Çardak, Orhanlı, Kayırlı başta olmak üzere, bir çok yerde selden dolayı hasar meydana geldi. Belde merkezinde, yollara döşenen parke taşların sel sularının taşıması sonucu yığın oluşturduğu, bazı elektrik direklerinin ve ağaçların devrildiği görüldü. Evlerini su basan belde sakinleri de temizlik çalışmalarına başladı. 


Suların çekilmesiyle ekili alanlardaki zarar da ortaya çıktı. Bazı vatandaşlar toprak yüzeyine çıkan patatesleri toplarken, bazıları da ürünlerin üzerini tekrar toprakla kapatarak kurtarmaya çalıştı.

KAVAKLIOĞLU : MAĞDURİYET GİDERİLMESİ İÇİN GEREKEN YAPILACAK

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Meram Elektrik Dağıtım AŞ ve Bozköy Belediyesi ekipleri, hasar tespit çalışmaları için sabah saatlerinde Bozköy beldesine geldi.

Ak Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu'da beraberinde Niğde İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin olmak üzere bölgele incelemelerde bulundu. Yaşanan sel felaketi ile ilgili bir açıklama yapan, Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, "Dün akşam saatlerinde meydana gelen sel afetinden zarar gören Çiftlik ilçemizde Bozköy ve Divarli beldelerini ziyaret ederek afete maruz kalan tarla, şehir içi ve diğer alanlarda incelemelerde bulunduk, vatandaşlarımızı dinledik. Ilgili tum resmi kurumlarımız teyakkuz halinde, zarar ziyan tespitleri yapıyorlar. Vatandaşlarımızın mağduriyetini giderme noktasında elimizden geleni yapacağız. Memleketimize geçmiş olsun."dedi. 


Çiftlik Kaymakamı Mustafa Dinç, yaptığı açıklamada, akşam saatlerinde başlayan sağanak nedeniyle bazı belde ve köylerde su baskını yaşandığını belirterek, "Yaklaşık 45 dakika süren yoğun yağış sonucunda dağlardan gelen sel nedeniyle ağırlıklı olarak Divarlı, Bozköy beldelerimizde, Çardak, Ovalıbağ köylerimizde ise lokal olarak patates ekili tarım arazileri su altında kaldı. Can ve mal kaybımız yok, bazı yerleşim bölgelerinde evlerinin önünden sel şeklinde yağmur sularının akması paniğe neden oldu. Hiçbir vatandaşımızda sıkıntı yok. Yarın arazilerde, zarar gören yerlerde hasar tespiti yapılacak" dedi.

VALİ YARDIMCI TÜRKOĞLU: CAN KAYBIMIZ YOK

Niğde İl Vali Yardımcısı Hacı İbrahim Türkoğlu ise  konu hakkında şu bilgileri verdi; "Olayla ilgili can kaybımız yok. Patates tarlaları sular altında kalmış durumda. Şu anda kaç dönüm arazinin etkilendiğini ve maddi kaybın ne kadar olduğunu ortaya çıkartamadık. Tarım İl Müdürlüğü ekiplerimiz sahada hasarın boyutlarını ortaya çıkarmaya çalışıyor."


Bozköy Belediye Başkanı Yalçın Tekeli, yaptığı açıklamada;"Alt yapıda, yollarımızda ve kanalizasyonda zarar var. İçme suyu ve elektriğimiz kesildi. Beldemize içme suyu veremiyoruz. Maddi zararımız çok, 65 küçükbaş hayvanımız telef oldu. Dere yataklarımız doldu. Patates tarlalarımız zarar gördü. Bazı evlerin giriş katlarını su bastı. Araçların geçemediği, yolların kapalı olduğu mahallelerimiz mevcut. Hasar tespit çalışmalarımız devam ediyor, mağdur olan vatandaşlarımızı dinledik. Selin yol açtığı zararların giderilmesi için gerekli çalışmalar başlatıldı."

Yeşilyurt Mahallesi muhtarı Emin Özbek ise dere yatağının kıyısında bulunan bazı evlerin duvarlarında çatlaklar oluştuğunu belirterek, iş makinelerinin taşıyamayacağı büyüklükteki kayaların sel nedeniyle 1 kilometre sürüklenerek, mahallede yığın oluşturduğunu, patates tarlasının bir kısmının su altında kaldığını kaydetti.




Editör: TE Bilişim