Niğde İl Jandarma ekipleri Niğde’de 29 adreste yaptığı uyuşturucu operasyonunda 23 kişiyi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Aksaray, Kırıkkale ve Niğde şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda 4 adet uyuşturucu hap, 5 gram kenevir tohumu, 1 adet kurusıkı tabanca, 1 adet muşta ve 1 adet uyuşturucu madde kullanma aparatı ele geçirildi. Olayla ilgili 7 kişi tutuklanarak Niğde Kapalı cezaevine gönderildi. 

Konuyla ilgili Niğde Valiliğinden yapılan açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Niğde II Jandarma Komutanlığınca Çiftlik C. Başsavcılığı koordinesinde Aksaray, Kırıkkale, Niğde İl Merkez, Çiftlik İlçe Merkezi ile Kasaba ve Köylerinde Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti yaptığı değerlendirilen şahıslar hakkında yapılan soruşturma sonucunda 29.05.2015 günü eş zamanlı olarak (29) adreste yapılan operasyonda (23) şüpheli yakalanarak gözaltına alınmış, adli işlemlerinin tamamlanması amacıyla 29.05.2015 tarihinden itibaren (2) gün süre ile nezarethanelerde gözaltında tutulmuştur. Operasyon kapsamında Aksaray, Kırıkkale ve Niğde ilinde şüphelilerin ev ve eklentilerinde yapılan aramalarda (4) Adet Uyuşturucu Hap, (5) Gram Kenevir Tohumu, (1) Adet Kurusıkı Tabanca, (1) Adet Muşta ve (1) Adet Uyuşturucu Madde Kullanma aparatı ele geçirilmiştir. Soruşturma kapsamındaki şüphelilerden (2) tanesinin başka suçlardan halen Niğde Kapalı Cezaevinde tutuklu olduğu tespit edilmiştir.

Gözaltına alınan şüpheli şahıslardan (16) kişi Çiftlik Cumhuriyet Savcısının talimatı ile ifadelerinin alınmasına müteakip serbest bırakılmış, gözaltında bulunan (7) şüpheli şahıs 31 Haziran 2015 günü Çiftlik Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edilmiş olup; (7) şüpheli şahıs sevk edildiği mahkemece tutuklanarak Niğde Kapalı Cezaevine teslim edilmiş, Soruşturma ile ilgili (4) şüphelinin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir”


Editör: TE Bilişim