Cinayetten müebbed hapse mahkum olan Emrah Babacan isimli mahkum dışarı çıkabilmek için ilginç bir oyun hazırladı. Bu oyunun Ulukışla'nın  Çiftehan köyünde farklı yansıması oldu. 

Çanakkale F Tipi Cezaevinde yatan mahkum Emrah Babacan cezaevi savcısına, Niğde'nin Ulukışla ilçesine bağlı Çiftehan köyünde birlikte alkol aldığı arkadaşı K.E'yi silahla öldürüp, Soğukpınar mevkisine suç aleti silahla gömdüğünü söyledi.

Mahkum Emrah Babacan,  10 yıl aradan sonra vicdanını rahatsız ettiği için cesedin aileye teslim edilmesini istediğini, olay yerine götürülmesi halinde cesedi gömdüğü yeri gösterebileceğini ifade etti. Bazı suçlardan aranan K.E'nin yıllardır bulunamaması nedeniyle Emrah Babacan'ın  iddiası değerlendirildi.

Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ekipleriyle yaklaşık 15 saat süren  bin kilometrelik yolculuğun ardından Ulukışla Adliyesi'ne getirilen Emrah Babacan'nin ifadesi alındı. Soğukpınar mevkisinde Çiftehan jandarma ekiplerinin destek verdiği arama çalışmaları başlatıldı.

İş makinesinin de katıldığı kazı çalışmalarında silahın bulunması için de dedektör yardımıyla arama yapıldı. Mahkum Emrah Babacan  çalışmalar sırasında bağdan geçen küçük akarsuyun kenarında elleri kelepçeli olarak bekledi.


Saatler geçmesine rağmen arama çalışmalarından sonuç alınamaması üzerine  Emrah Babacan, ilgili savcıya gerçeği itiraf ederek, aslında böyle bir cinayet işlemediğini amacının ömür boyu çıkamayacağını bildiği cezaevinden bir bahaneyle ayrılmak olduğunu söyledi. Emrah Babacan yalan söylediğini belirterek "Sıkıldım, hava almak için dışarı çıkmak istedim" dedi.

İkinci itiraf üzerine,  mahkum Emrah Babacan'ın tekrar ifadesi alındı ve 15 saatlik bir yolculuk ile Çanakkale Cezaevine tekrar konuldu. 


Bu ilginç olay, Çiftehan'da bir başka boyutu ile yaşandı. 


Ulukışla İlçesi  Kılan Köyünde  ikamet eden Hacı Ahmet Yetiş 2003 yılında  ortadan kayboldu. Ailesi ve yakınlarının tüm aramalarına rağmen bugüne kadar herhangi bir sonuç alınamadı.  

Köyünde hayvancılık ile  uğraşan Hacı Ahmet Yetiş kaybolduğu sıralarda Çiftehanda bir lokantada çalışmaktaydı. Çalıştığı bu süre içerisinde ne için bindiği ve nereye gittiği bilinmeyen bir araca bindiği bir daha da görülmediği belirtildi.

Ailesi ve yakınları Hacı Ahmet Yetiş'i tam unutmuş, umutlarını kesmişken. Başka bir cinayetten müebbet hüküm alan Adana nüfusuna kayıtlı Emrah Babacan isimli mahkumun önce Çiftehan'da cinayet işlediği  ve gömdüğümü itirafı ardından Çiftehan'da aramalar yapılması ile  Hacı Ahmet Yetiş'in ailesinin acısını  tekrar yenilendi.


Kayıp Hacı Ahmet Yetiş'in ağabeyi Kazım Yetiş,  tutuklu Emrah Babacan ın itirafı üzerine Çanakkale'den buraya getiren, yine tek bir itirafı ile soruşturmayı bırakan yetkililere tepkilerini belirtirken, Kazı çalışmalarını mahkumun gösterdiği alanlarda kendi imkanları ile yaptıklarını cesedi  2 gün aradıklarını 3. gün ise dedektörle arama yapıp kazıya devam edeceklerini belirtti.

Ağabey Kazım Yetiş, kardeşinin kesinlikle cinayete kurban gittiğini yetkililerden bunun üzerine giderek soruşturmalarını bu yönde derinleştirerek devam etmeleri gerektiğini söyledi. 



Fotoğraf Kaynak: 
http://www.ciftehan.com/ciftehankaplicalari_haber/id5.htm







Editör: TE Bilişim