Cezaevinde yaşanabilecek yangın olayına hazırlık amacıyla düzenlenen tatbikatta, 112 Acil Çağrı Merkezi’ne E Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın ihbarı yapıldı. Olay yerine kısa sürede itfaiye, AFAD, Polis, MEDAŞ ve 112 sağlık ekipleri sevk edildi. 

Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye, cezaevine girerek yangına müdahalede bulundu. Gerçeğini aratmayan tatbikat başarılı bir şekilde tamamlanırken, cezaevi önündeki hareketliliği görenlerde meraklı bakışlarla ekipleri izledi.

Tatbikat sonrası açıklamalarda bulunan Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez; “Adalet bakanlığı Ceza Tevkif evleri genel müdürlüğünün Talimatları gereğince yılda iki kez tüm ceza İnfaz kurumlarında genel tatbikat uygulaması yapılmaktadır.  Bu kapsamda Niğde E tipi kapalı ceza İnfaz kurumunda genel tatbikat uygulaması yapılmıştır.  Tatbikat Uygulaması kapsamında tüm Emniyet Jandarma Sağlık ve itfaiye birimleri aynı anda yangın ve isyan senaryosu ile aranmış.  Birimlerin ceza infaz kurumuna intikal süresi ve diğer tedbirler aynı anda değerlendirilmiştir.  Tatbikat başarı ile sonuçlanmış ve herhangi bir sorunla karşılaşılmamıştır” dedi.
 
Editör: TE Bilişim