Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi ekipleri, Hıdırlık mevkiinde toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirdi.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesi Müdürlüğü ekiplerince ortaklaşa yapılan tatbikatta ekipler,  izinsiz gösteri yapan temsili eylemciler, polise taşla saldırdı, molotofkokteyli attıkları TOMA'yı ateşe verdi. Biber gazı ve ses bombalarının kullanıldığı tatbikatta temsili eylemciler, kısa sürede etkisiz hale getirilerek, gözaltına alındı.

Niğde İl Emniyet Müdürlüğü Çevik kuvvet Şube müdürlüğü tarafından yapılan tatbikata Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, İl Emniyet Müdürü Salim Cebeloğlu, Polis meslek Yüksekokulu Müdürü Abdullah Üner, Emniyet Müdür yardımcıları Şube müdürleri katıldı

Olası kanunsuz gösteriler esnasında Çevik Kuvvet tarafından müdahale ve gözaltı yöntemlerini zihinde tutmak amacıyla hazırlanan bir tatbikat olduğunu ifade eden İl Emniyet Salim Cebeloğlu ‘Çoğu zaman kanuni başlayan bir gösteri kanunsuz hale dönüşebiliyor veya doğrudan korsan diye tabir ettiğimiz kanunsuz eylemler gerçekleşebiliyor. Bizler de bu ihtimali göz önünde tutarak çevik kuvvet personelimizi bu tatbikata hazırladık. Onların reflekslerini diri tutmak amacıyla hazırlanmış bir tatbikattı. Hedefine ulaşan bir tatbikat oldu. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum." dedi.

Tatbikatı Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Niğde Polis Eğitim Merkezi Müdürü (POMEM) Abdullah Üner ve emniyet amirleri de izledi. 
 
Editör: TE Bilişim