Sahte Fuat Avni yakalandı... Daha önce Fuat Avni olduğu iddiası ile gözaltına alınan Niğdeli Akif Mustafa Koçyiğit bu işin neresinde... 

Fuat Avni hesabını yönettiği iddia edilen Başbakanlık uzmanı Niğdeli Akif  Mustafa Koçyiğit adına açılan sahte "amustafkocyigit" adlı twitter hesabını yöneten Furkan Ülger, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde yakalandı. Fuat Avni isimli hesaptan atılan "14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın" mesajı da kendisinin yazdığını itiraf eden Ülger, bu işi para için yaptığını söyledi.

Cemaatin içinde olduğunu ancak bilgi aktardığını kabul etmedi

Darbe girişiminin ardından başlatılan FETÖ soruşturmaları kapsamında, Başbakanlık Veri Uzmanı Mustafa Koçyiğit, Twitter jurnalcisi "Fuatavni" hesabını kullandığı ve bu hesaba bilgi sızdırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.( Haberimiz Burada Tıklayın)   Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi mezunu olan ve üniversitede tanıştığı örgüt tarafından 2004'te Başbakanlık Veri Uzmanlığı'nda işe başlatılan Koçyiğit, örgüte bilgi aktardığını ve Ankara imamının isteğiyle, MİT tarafından hazırlanan 20 bin kişilik paralel yapılanma listesini ele geçirdiğini ancak Fuat Avni olmadığını söyledi. Bu olayın ardından ise Mustafa Koçyiğit adına açılan çakma amustafkocyigit" isimli twitter hesabından, "14.08.2016'da tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın" mesajı yayımlandı.

IP incelenerek adres bulundu

FETÖ'nün, aynı zamanda Ak Parti'nin kuruluş yıldönümü olan 14 Ağustos'ta yeni bir darbe kalkışmasına geçebileceği yönünde yorumlanan tweet ile ilgili de soruşturma başlatıldı. IP adresinin incelenmesi sonucu tweetin, Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinden atıldığı belirlenince, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen polis, Astsubay Mustafa Ülger ve bir öğretmeni gözaltına aldı. Ancak aynı IP numarası ile aynı hesaptan tekrar mesaj atıldığı tespit edildi. Evde yapılan aramada sinyal kesici ve IP adresi tespitini engelleyici cihazlarda bulundu. Bunun üzerine yapılan ikinci operasyonda, Astsubay Mustafa Ülger'in kardeşi Furkan Ülger ile 4 kişi daha gözaltına alındı. Adana'daki Çukurova Üniversitesi'nin Bilgisayar Programcılığı bölümünde okurken buradan ayrılarak, Lefkoşa Üniversitesi'nde Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü'nde öğrenim görmeye başladığı belirlenen Furkan Ülger, söz konusu tweetleri para karşılığı sahte hesaptan kendisinin attığını itiraf etti. Furkan Ülger savcılıktaki ifadesinin alınmasından sonra mahkemeye sevk edildi.

İlgili haberimiz için TIKLAYIN

Editör: TE Bilişim