Niğde Emniyeti hırsızlara göz açtırmıyor, yine bir çok hırsızlık olayı failleri yakalandı.

 

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği görevlilerince İlimizde bulunan ikametlerde, işyerlerinde ve araçlarda meydana gelen hırsızlık olayları ile ilgili olarak yapılan çalışmalar neticesinde ilimizde meydana gelen bir çok hırsızlık olayları aydınlatılarak failleri yakalandı.

 

 

Edinilen bilgiye göre ; 06.01.2012 günü gecesi saat 05.00 sıralarında ilimiz İnönü Mahallesinde bir vatandaşımız tarafından şüpheli iki şahsın sokak aralarında gezdiklerini 155 POLİS İMDAT TELEFONUNA bildirmesi üzerine polis ekipleri tarafından yapılan çalışma sonucunda,  şüpheli şahıslar kullanmış oldukları araçla birlikte görevlilerimiz tarafından yakalandılar.

 

         Yakalanan şahısların ilimiz genelinde 2011 ve 2012 yılı içerisinde (10) ayrı faili meçhul olaya karıştıkları tespit edilmiş,  olayla ilgili olarak 8 şahıs şüpheli olarak yakalanmış,  yapılan tahkikat neticesinde  (2) şüpheli şahıs Adli Mercilerce TUTUKLANARAK İlimiz Kapalı Cezaevi Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

 

         Olayla ilgili olarak şüpheli şahısların evlerinde, işyerlerinde ve araçlarında yapılan aramalarda, (7)  Oto aküsü,  6 adet jantlı lastik, 1 adet bıçak, aküleri sökmek için kullanılan 3 adet anahtar,  1 adet çamaşır makinesi, 1 adet dikiş makinesi,  1 adet elektrikli süpürge,  çok sayıda mutfak eşyası,  çok miktarda tül perdeler, 4 adet el dokuması halı, avizeler, resim tabloları, porselen tabak ve tencereler, 3 adet cep telefonu makinesi, radyo, 1 adet müzik seti  ele geçirilmiş ve müştekilere geri teslim edilmiştir.

 

Yine ilimizde,  03.01.2012 ve 07.01.2012 günlerinde ilimiz merkezinde işyerlerinde meydana gelen faili meçhul (2) ayrı hırsızlık olayında 3 şüpheli şahıs görevlilerimiz tarafından yakalanmış,  yapılan tahkikat neticesinde, şüpheli şahıslar Adli Mercilere intikal ettirilmiştir.

        

Yakalanan şahısların gösterdikleri yerlerden elde edilen ve müştekilere ait olduğu tespit edilen 4000 TL değerinde 750 paket çeşitli ve muhtelif markalarda sigaralar ve yine 4000 TL değerinde çeşitli giyim eşyası değer tespiti yapıldıktan sonra müştekilere teslim edilmiştir.

 

Niğde Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin ilimizde meydana gelen yada olabilecek hırsızlık olaylarına ilişkin çalışmaları devam ediyor.

 

 

Editör: TE Bilişim