Bor’da Orta mahalle kent merkezinde meydana gelen yangın mahalle sakinleri tarafından korku ve paniğe neden oldu. Yangının meydana geldiği eski evin boş olması olası bir can kaybı ve yaralanmanın önüne geçti.


Yangın, Orta mahalle 13.Sokaktaki eski boş binanın etrafındaki kuru otlar ve karton ve kağıtların mahallede oynayan çocuklar tarafından bilinçsizce yakılması nedeniyle meydana geldiği belirtildi. Bor Belediyesine ait 110 İtfaiye Ekipleri, yangın ihbarına anında müdahale de bulunmuş, yangının eski kerpiç boş binanın içerisine ulaşmasını tazyikli su ile müdahalesi önledi. Yangının eski kullanılmayan boş binanın çevresinde park edilmiş çok sayıda araçlara sıçramaması İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışmasıyla büyük bir yangın faciasının önüne geçti.


Yangını Mahalle Sakinleri Haber Verdi

Eski boş evden dumanların çıktığını gören mahalle sakinlerinin ihbarı ile hızlı bir şekilde olay yerine gelen Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Ekipleri ve Bor Belediyesi İtfaiye Amirliği Ekipleri anında yangına müdahale ettiler. Müdahale edilen yangın yaklaşık 10 dakika içerisinde kontrol altına alındı. Yangını söndüren itfaiye ekipleri ailelerin mahallede oyun oynayan çocukları yangına karşı daha dikkatli olmaları konularında uyarmalarını ve oluşabilecek yangın facialarının tehlikelerini dile getirerek,vatandaşların da daha dikkatli olunmasını belirttiler.






Editör: TE Bilişim