Bingöl-Muş karayolunda seyir halindeyken askeri konvoya yapılan saldırıda yaralanan ve ambulans helikopterle götürüldüğü Erzurum'daki hastanede şehit olan Jandarma Çavuş Mehmet Dildari'nin töreni öncesi Borlu Taksiciler  teröre ve hükümetin sessiz kalmasına tepki gösterdi.

 

Sabah saatlerinde Bor şehir merkezin de  bir araya gelen Taksiciler, Türk Bayrakları ile donattıkları araçları ile konvoy oluşturdular.

 

Bor İlçe merkezinde şehir turu yapıp düdük çalan taksicilerin bu tepkisine vatandaşlar alkışları ile karşılık verdi.

 

Şehir turundan sonra Kemerhisar’da Jandarma Çavuş Mehmet Dildari’nin cenaze törenine katılmak için topluca Kemerhisar’a gittiler.

 

Kendisi de bir taksici olan CHP Bor İlçe Başkanı Hacı Çopur cenaze töreni sonrasında sitemize yaptığı açıklama da ; “ Son iki gün içinde 34 şehidimiz var, Niğde’ye bir hafta ara ile iki şehit geldi. Biz taksiciler olarak toplumun nabzını iyi tutan ve vatandaş neden memnun neden şikayetçi meslek gereği iyi bilen kişileriz. Ülkenin gündemi terör, hükümetin bu konuda etkili bir şey yapmaması büyük tepki çekiyor. Suriye ile ilgilendiği kadar bu ülkenin çocuklarının hayatlarının geleceği ile ilgilenmiyor. Böylesi önemli bir konuda meclis toplanmayı bile reddettiler, neden kaçıyorlar. Komutanlar tutuklanıyor, askerin morali iyi değil. Genel olarak  ülkenin gidişi iyi değil, ama iktidarın umurunda da değil. Ama bunun böyle gitmeyeceğini bilmeleri lazım” dedi.

  

Borlu Taksici’den Şehit Ailelerine Destek Önceki Haberimiz için TIKLAYIN



Fotoğraf : Ali AKBAŞ
Haber : Selim GÖKEL
Video : Erdal GÜÇER

Editör: TE Bilişim