Bor İlçesinde okulların açılması ile birlikte, okul önlerinde yine motosikletli ve sivil kıyafetli gençler yerlerini aldı.


Bor İlçesinde İstasyon Caddesinde Şehit Nuri Pamir Lisesi önünde öğle çıkışında  çektiğimiz fotoğraflar her şeyi anlatıyor. Tescilsiz ve eksozları açık motosikletlerle yaşı uygun olmayan gençlerin  sürekli dolaştığı bu durumdan öğrenciler ve veliler rahatsız. Aynı cadde de Fahri Kirt İlk ve Orta Okulu da bulunuyor, Ana sınıf ve birinci sınıf öğrencileri de liselilerin kullandığı cadde ve kaldırımı kullanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, birinci sınıfların ders başı yapmasıyla birlikte öğrencilerin okul önlerinde yaşayabileceği sıkıntıları çözmek için çalışmalarını sıklaştırdı. Polis, anne babaların, ilköğretimden yüksek öğretime, kötü niyetli kişilerin öğrencilere zarar vermesini engelleyecek tedbirleri gündemine alırken, çocuk ve gençlere de uyuşturucu ve teröre kadar birçok alanda eğitim veriyor.

Okullardaki olayların en aza indirilmesi için daha önce başlatılan okul polisi uygulaması sürdürülüyor. Proje kapsamında, polisin öğrenciler arası veya öğrenci velisi ile öğretmenler arasında yaşanacak olası bir durumda arabulucu olması hedefleniyordu. Polis, ilköğretim okulları çevresinde genellikle uyuşturucu satıcılarına izin vermezken, orta öğretimde ise liseli gençlerin 'yan baktın', 'kız kavgası'na müdahale ediyor.

Bor İlçesinde motosikletlerle okul önlerinde tehlikeli şekilde dolaşan motor sürücüleri ile birlikte okul önlerinde yapılan kavgalar ve kız öğrencileri rahatsız etme, hatta geçtiğimiz yıl bir öğretmenin bıçaklanması gibi olaylar olmuştu.

Öğrenci velileri, Polisin okul önlerinde önlem almasını, trafik uygulaması yapmasını ve okul polisi uygulamasının genişletilmesini istiyor. 







Editör: TE Bilişim