Niğde’de, Niğde Üniversitesi (NÜ) Beden Eğitimi Yüksel Okulu (BESYO) öğrencilerinin evlerine tehdit içeren not bırakıldıktan sonra dışarıdan taşlandı ve dairenin salon pencereleri kırıldı.

PALALI SALDIRININ KARŞILIĞI

Edinilen bilgiye göre, Geçtiğimiz günlerde Bor Toki Konutlarında oturan bir grup doğu kökenli  öğrenci, bir başka gruba palalar ile saldırmış. Bu saldırının ardından, Bor Toki konutlarında,   1 Ocak 2015 tarihinde sabaha karşı 03;30 sularında, Niğde  Üniversitesi - BESYO Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulunda eğitim gören Diyarbakırlı Veysel Ay, Ömer Esin ve Adem Bulut'un kaldığı öğrenci evine önce yazılı bir not bıraktıkları ardından da 10-15 kişilik kimliği belirlenemeyen grup tarafından evlerinin camlarının kırıldığı iddia edildi. 


Öğrencilerin olay sırasında 155'i aramalarından sonra gelen polis ekipleri kapıya bırakılan notu ve olay yerinde inceleme yaptılar. Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Polis Merkezine HDP Niğde yöneticileri ile birlikte giden öğrenciler durumdan resmen şikayetçi oldular. Olayla ilgili soruşturma açıldı. 

HDP'NİN MEYDANA ÇIKMASININ ARDINDAN YAŞANDI

Niğde'de bu tarz saldırılar bugüne kadar gerçekleşmez iken,  Bor Toki'de yaşanan olayın  Uludere meydana gelen bombalama olayının yıl dönümünde geçtiğimiz gün  bir kısım üniversite öğrencilerinin de yoğun katılımı ile Niğde Hükümet meydanında anılmasının ardından meydana gelmesi Niğde'nin bir tür münferit refleksi olarak değerlendirildi. 


HDP'nin son zamanlardaki ülke genelinde uyguladığı şiddet içerikli sert kürçü politikaları gerek Niğde,de gerekse tüm yurtta tepki çekiyor. Bor ilçesinde meydana gelen şekilde yurt genelinde bir çok olay yaşanıyor.  Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nde, Adana Çukurova, Maraş Süçtü İmam Üniversitelerinde de buna benzer kürtçü öğrencilere karşı bu  ve benzeri olaylar yaşanırken, doğu illerinde ise bunun tam tersi Türk öğrencilere yapılıyor. 

Kaynak; Afşin TÖREN - borhaber.net


Editör: TE Bilişim