Bor İlçesinde 100 polisin katılımıyla gerçekleştirilen eş zamanlı asayiş uygulamasında 5 kişi gözaltına alındı.

Haber: Selim GÖKEL
Video: Yasin BEKİŞ
Fotoğraf: Muharrem TEMEL


Niğde’nin Bor İlçesinde yaklaşık 100 polisin katılımıyla asayiş uygulaması gerçekleştirildi. Özellikle halkın huzurunu bozan ve uyuşturucu madde kullanıcı şahıslara yönelik yapılan eş zamanlı asayiş uygulaması yapıldı. Akşam saatlerinde başlayan uygulama da Bor İlçesinde kamuya açık, eğlence merkezleri, kahvahane, internet kafeler, şüphe uyandıran bazı işyerleri didik didik arandı.


Bor Emniyet Müdürlüğü ekipleri ile birlikte Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlarla Mücadele (KOM), Asayiş, Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet, Olay Yeri İnceleme, Çocuk Büro, Toplum Destekli Büro ve Trafik Şube ekiplerinin yer aldığı operasyonda İlçe giriş çıkışları, gazino, kahvehane, metruk bina, parklarda ve araçlarda uygulama yapıldı.


ARON YİNE İŞ BAŞINDA

Operasyonda yer alan Narkotik Köpeği Aron şüphe üzerine durdurulan araçta içime hazır hale getirilmiş esrar maddesi buldu. Araçta bulunan şüpheli 3 kişi ifadesi alınmak üzere Bor Polis Merkezi Amirliği’ne götürüldü.


Bor Emniyet Müdürü Murat Sönmez ile Niğde Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Müdürü Arif Pehlivan’ın yönetiminde 3 saat süren asayiş uygulamasında 170 şahısın Genel Bilgi Kaydı sorgulandı. Sorgulanan şahıslardan 1 kişi asker firari olarak ve 1 kişide yakalama kararı olması neticesinde gözaltına alındı. Trafik yönünden ise 3 aracın sorgulandığı bildirildi.


MURAT SÖNMEZ ; MÜCADELE DEVAM EDECEK

Bor Emniyet Müdürü Murat Sönmez, vatandaşın can ve mal güvenliği için 24 saat görev yaptıklarını belirterek, Bor halkının da desteğini alarak kötü niyetli kişilerle mücadele edeceklerini söyledi. Sönmez, halkın huzuru için bu tür asayiş uygulamalarının periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.



Editör: TE Bilişim