Niğde’nin Fesleğen Köyünde 14 yaşındaki bir kızın silah zoruyla kaçırıldığı iddiası ve ardından köylülerin Valilik önünde yol kapatması ile büyümüştü. Dün akşam kızı kaçırdığı iddia edilen H.B. isimli şahıs sosyal medyadan da paylaşımda bulunmuştu. (Burada Tıklayın)

Bu konu ile ilgili Niğde Valiliği açıklama yaptı.

Niğde Valiliğinden yapılan açıklama da; 25.07.2016 günü saat 16.00 sıralarında Niğde İli Merkez İlçeye bağlı Fesleğen Köyünde H.B.  isimli şahıs ve beraberindeki iki arkadaşı tarafından 51 KG 614 plakalı araç ile silah zoru ile V.D. ‘nin kuzeni F.D. ‘nin yanından kaçırılması iddiası ile ilgili yapılan çalışma, takip ve araştırma sonucu; önce kaçırma olayını gerçekleştiren iki şahıstan Z.D. ve K.S.  Niğde’de 28.07.2016 tarihinde yakalanmış ve halen Niğde Adliyesindeki işlemleri devam etmektedir.

V.D. ‘nin kaçırılmasına müteakiben oluşturulan 40 kişilik ekiple Fesleğen, Tepeköy, Karanlıkdere, Okçu, Balcı köy ve yaylalarında 72 saat geceli gündüzlü pusu ve arazi arama tarama faaliyeti icra edilmiştir. Yapılan teknik takip ve araştırma sonucu kaçırılan V. D. ve kaçıran H.B.‘nin Bor İlçesi Tepeköy’de bulunan H.B. ‘nin  kız kardeşinin evinde oldukları tespit edilmiş, ancak evde ilk etapta bulunamayan şahısların yatağın altına gizlendikleri tespit edilmiş ve yakalanmışlardır.

Olayla ilgili tahkikatın sonlanması için şahıslar savcılık talimatıyla gözaltına alınmıştır” denildi.



 
Editör: TE Bilişim