Bugün akşam meydana gelen darbe girşimine ülke genelinde olduğu gibi Bor ilçe halkı da  sokaklara çıkarak demokrasiye sahip çıktı. Darbe girişiminin ilk saatlerinde beraberindeki heyet ile Niğde'ye giden Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, daha sonra Bor İlçesine dönerek Borlulara konuştu. 

Bor İlçe Kaymakamı Abdullah Küçük Belediye önünde yaptığı konuşmada. Akşam üzeri, Ankara ve İstanbul'da bir darbe girişim olmuştur. Nedir darbe girişimi, Milli irade dışında silahlı ihanet çetesinin, hainlerin, milli iradeyi, cumhurbaşkanlığını, , yargıyı, meclisi, herşeyi yönetimi ele geçirmek için bir kalkışmaya kalkışılmıştır. Ancak başarısızlıkla sonuçlanmış ve püskürtülmüştü. Ancak tehlike tam olarak da geçmiş değildir. Bugün sabaha kadar burada demokrasi nöbeti tutacağız. Genci ve yaşlısı ile milli iradeye, demokrasiye, bayrağımıza sahip çıkacağız. Biz millet olarak geçmişte nasıl birlik ve beraberlik için yedi düveli dize getirdiysek bugün de yapacağız. Aynı şekilde bu birlik ve beraberliği sürdürüp Türkiye Cumhuriyet İlelebet devam edecektir" dedi.

Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ise;   Biraz evvel söyledim, bu olayın ilk dakikasından itibaren Kaymamakımız şunu söyledi. Biz devletimiz olarak Kaymakamlığımız açıyoruz, ışıkları yaktık biz ayaktayız dedi. İlk dakikadan itibaren Niğde'deydik. Orada sayın valimize özellikle teşekkür ediyorum. Orada ilk dakika biz devletimizin yanındayız dedi. Orada Jandarma Komutanımız bu mikrofonu aldı konuştu. Emniyet Müdürümüz ilk dakika Niğde Meydanındaydı. Özellikle herkese teşekkür ediyorum. Bütün hemşerilerimize gecenin bu saatinde demokrasi için ayakta olan herkese teşekkür ediyorum. MHP'li olsun, ülkü ocaklarından olsun  Ak Partili olsun, CHP'li olsun bugün burada. demokrasiye sahip çıkan bütün hemşerilerimizden  Allah Razı olsun" dedi. 

Bor İlçesinde yarın öğle namazını müteakip darbe girşiiminde ölenler için gıyabi namaz kılınacağı belirtildi. 



 
Editör: TE Bilişim