Bor İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş, trafik ve toplum destekli ekipleri Bor Salı Pazarında Asayiş ve vatandaşları bilgilendirme uygulaması yaptı.

Haber: Ali AKBAŞ

Genel Bilgi Toplama (GBT) olarak bilinen sorgulama işlemi ile vatandaşların kimlik kontrolleri sürdürüldü.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı emniyet yetkilileri vatandaşları uyarılarında; “son dönemde yaşanan terör olayları sebebiyle vatandaşlar gördükleri şüpheli paket ve çantaları 'bomba olabilir' düşüncesiyle hemen 155 Polis İmdat Hattı'na bildirmeleri gerektiğini ve Emniyet Güçleri olarak vatandaşların güvenliği için 7 gün 24 saat görev vermeye devam ediyor. Esnafların ve vatandaşların emanet bırakılan çanta ya da paketlerin şüpheli olabileceğini de belirten emniyet yetkilileri esnaflara ve vatandaşlara uyarılarda dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundu. Tanımadığı ve şüpheli olarak görülen kimselerden kesinlikle tanımadığınız kişilerden herhangi bir emanet almayın. Çeşitli bahanelerle size bırakılan eşyadan hukuki olarak siz sorumlu tutularak zor durumlarda kalınmaması gerekir.

Sizin insanlık namına kabul ettiğiniz çanta veya paket emanet bomba veya patlayıcı madde olabilir. Sıkıntı yaşamak istemiyorsanız tanımadığınız kimselerden kesinlikle emanet herhangi bir paket ya da çanta almayın. Özellikle son günlerde artan terör olayları sebebiyle art niyetli kişiler insanların masumiyetlerini kullanabilirler. Emanet bırakılan paketin vatandaş kendisine ait olmadığını ispat etmekte zorlanabilir. Olası beklenmedik zarara uğrayıp zararlar görebilir.İyi niyetli vatandaşların zarar görmesini arzulamıyoruz” ifadelerinde bulundular.

Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri asayiş uygulamaları esnasında pazarcı esnafı ve vatandaşlarla tokalaşarak pazar alışverişinde hayırlı işler dileklerinde bulundular.

İlçe halkı polisin yaptığı kontrollerden memnun olduğunu dile getirerek, bu tür uygulamanın devam etmesini istediler.

Bor Emniyet Müdürlüğü Yetkilileri, halkın can ve mal güvenliği için bu tür kontrollerin devam edeceğini, açıklayarak, vatandaşlardan şüpheli gördükleri araç ve şahısları 155 Polis İmdat hattına bildirmelerini istedi.

 

Editör: TE Bilişim